Schimbare fără precedent pentru pensionari. Cum vor primi pensiile din 2019

0
895

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, dorește ca statul să nu mai cheltuiască 600 milioane lei pe an pentru expedierea pensiilor prin Poşta Română.

Astfel, acesta vrea ca pensiile să fie virate pe card, măsură ce va viza aproximativ 3 milioane de pensionari. Eugen Teodorovici a declarat la DCNews că cei 600 de milioane lei, care sunt cheltuiți anual pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română, pot fi distribuiți administrațiilor locale pentru investiții.

Din cei 4,7 milioane de pensionari înregistrați la Casa Națională de Pensii, peste 1,7 milioane își încaseză în prezent pensiile cu cardul. Ministrul de Finanțe a declarat că dorește să renunțe la serviciile Poștei Române, pentru ca toate pensiile să fie primite pe card. Decizia va fi luată chiar de anul viitor, a declarat ministrul Finanţelor la DC News Live.

De asemenea, Teodorovici spune că vor fi oferite bonusuri pensionarilor care aleg să își treacă pensia pe card, pentru a-i încuraja să aleagă această variantă. În plus, pensionarilor li se va garanta că retragerile de pe card nu vor fi însoțite de comisioane.

Sursa: bugetul.ro