Va fi război la PSD Olt?

4
2196

Comitetul  Executiv al PSD s-a reunit vineri la București pentru a tranșa disputele apărute în partid ca urmare a scrisorii în care este cerută demisia lui Liviu Dragnea de la funcția de conducere a partidului și din cea de președinte a Camerei Deputaților.

Vicepremierul Paul Stănescu, președinte al PSD Olt și vicepreședinte al PSD la nivel național, este unul dintre semnatarii acestei scrisori și înverșunat constatator al lui Liviu Dragnea. Se cunosc rezultatele și discuțiile purtate la această furtunoasă ședință, unde Paul Stănescu a fost un actor principal.

Mulți cred că Liviu Dragnea și cei apropiați acestuia în conducerea PSD au obținut o victorie zbrobitoare față de “puciștii” în fruntea cărora se aflau Gabriela Firea și Paul Stănescu. Noi credem că aceștia au pierdut o luptă, iar războiul va fi ceva mai lung, cu mai multe lupte pe plan politic, în Guvern și în Parlamentul României, având ca finalitate neutralizarea lui Liviu Dragnea.

Anticipăm că, după organizarea referendumului din 6-7 octombrie, luptele se vor acutiza, pentru început printr-o remaniere guvernamentală, în Parlamentul României și prin lupte politice în cadrul unor organizații județene ale PSD. Precizăm că la această ședință, printre cei 64 de lideri cu drept de vot s-a aflat și deputatul de Olt Florin Iordache, fost ministru al Justiției, actual vicepreședinte al Camerei Deputaților. Acesta, spre surprinderea multora, nu a fost pe aceeași poziție cu Paul Stănescu și echipa PSD Olt, susținând tabăra lui Liviu Dragnea.

În exclusivitate pentru cotidianul Gazeta Oltului domnii Paul Stănescu și Florin Iordache au acceptat să dea declarații.

Vicepremierul Paul Stănescu, pe care  îl consider un bun creștin și patriot al acestei țări: ”Sunteți unul dintre oamenii care mă cunoaște foarte bine și care știe că niciodată nu iau niște hotărâri fără o analiză serioasă în prealabil și că interesul acestei țări este mai presus de interesele mele sau ale altora. Poziția mea, pe care am expus-o la această ultimă ședință  va rămâne în continuare aceeași, cu toate amenințările și loviturile pe care probabil le voi primi din ce în ce mai mult. La întrebările dumneavoastră vă pot spune că probabil se va încerca scoaterea mea din Guvern, dar totul depinde de poziția doamnei prim-ministru. Există o mare disperare a unora legată de acea ordonanță de urgență, împotriva căreia mi-am exprimat clar opțiunea. Pe plan politic, cred că se va încerca o nouă ierarhie în conducerea unor filiale județene….

Sper din toată inima ca PSD-ul să nu fie supus unor lupte interne devastatoare și asta din cauza unui om care aduce deja multe prejudicii partidului. Nu sunt supărat pe deputatul Florin Iordache, îi respect opinia, dar cred că izolarea sa totală față de organizația județeană a PSD Olt nu este binevenită și cred că un vot de abținere era cel mai potrivit pentru el în această situație. După părerea mea, în perioada următoare, vor fi lupte pe mai multe planuri, sunt pregătit și capabil să le fac față, pentru că deznodământul va fi unul singur: Un PSD fără Liviu Dragnea, mai puternic și curat!”

Deputatul de Olt Florin Iordache, care a avut la această ședință o altă opinie față de  conducerea organizației PSD Olt, votând în favoarea lui Liviu Dragnea, ne-a declarat următoarele:

”Nu am susținut demersul și implicit pe Paul Stănescu de această dată pentru faptul că multe din problemele descrise în documentul sub forma unei scrisori deschise se puteau discuta în cadrul partidului, puteau constitui o dezbatere internă, nu să ne spălăm rufele în public. Credeți că presa sau opoziția ar putea rezolva problemele ridicate în scrisoare? Nicidecum! Am discutat personal cu domnul Stănescu, i-am spus punctul meu de vedere, iar în continuare voi respecta hotărârile luate în cadrul partidului și voi face tot posibilul să-l susțin pe ministrul Stănescu să rămână parte din Guvern pentru că județul nostru și întreaga Oltenie au nevoie de acesta. În perioada imediat următoare trebuie să lăsăm la o parte disputele politice și să ne axăm pe următorul obiectiv: rezultate cât mai bune la referendum. Mai ales că unul dintre puncte este schimbarea numelui județului din Olt în Olt-Romanați, inițiativă susținută de mine împreună cu Paul Stănescu.”

Doresc, cel puțin pentru moment, să nu fac comentarii sau alte aprecieri, pro sau contra, referitoare la aceste dispute politice la nivel județean și național.

4 COMENTARII

 1. PSD are sloganul prosperitate, solidaritate si demnitate doar așa de ochii lumii. In loc sa-i preocupe bunăstare României,pe conducătorii PSD ii preocupă cum sa tragă sforile si cum să faca bani din avutia națională.Paul Stanescu până in 1989 era un comunist notoriurespectiv un sef de atelaje agricole.Dupa 1989 s-a îmbogățit din avuția nationala.Dacă il întrebăm cum a dobândit atâta avere nu o sa aibe niciun argument plauzibil…Atunci ne intrebam de ce suntem săraci în condițiile în care România este una dintre cele mai bogate țări din lume?
  Din cauză că bogățiile României au fost date pe nimic unor politicieni corupti si lipsiti de caracter.

  Bogatiile țării au fost date in exploatare prin contracte oneroase, dezavantajoase pentru România pentru ca sistemul a facut posibil acest lucru, pentru ca țara e condusă de PSD, care nu este nimic altceva decat un partid format din niste gasti lacome de avere, mafioti, gangsteri pusi pe furt si șpăgi.Din cei 112 mari corupti ai Romaniei,97 sunt politicieni ai PSD.
  Nu există primar, președinte de consiliu județean si ministru si prim ministru al PSD care să nu fi intrat in vizorul Curții de Conturi,DNA,ANI si SRI.
  Oricum,timpul politicienilor,al celor corupti, parveniți si diletanți este pe sfarsite,deoarece societatea românească incepe sa se trezească din somnul ratiunii.

 2. Tot acest razboi din interiorul PSD nu este decât o diversiune pusă la cale de catre Dragnea si de către asa ziși ,, puciști”,respectiv Firea, Stănescu si ȚuțuianuDe fapt,a fost o strategie bine pusă la cale de catre cei implicati in această diversiune special ca să loveasca in presedintele României.In traducere liberă,PSD vrea sa aibe motive bine întemeiate pentru al suspenda pe Klaus Iohannis…..Nu de alta,dar un parvenit si un diletant ca Stănescu nu avea si nici nu are cum să facă de capul lui un puci,deoarece nu are inteligenta si nici puterea necesară pentru a inlatura de la conducerea partidului un om uns cu multe alifii….Dar pentru prostime acest razboi pare unul real….. Așa a fost și in Decembrie 1989….

 3. Lăsați prostiile cu razboiul din interiorul PSD.. Adevăratul si unicul scop al acestei diversiuni cu asa zisul puci nu are decât o singura țintă…. Klaus Iohannis.
  Acum Dragnea vine cu (diver)versiunea ca in spatele ,,puciului” a stat președintele României.De fapt,acest scenariu diversionist a fost elaborat si regizat de Dragnea si pus in scenă de actorii Firea, Țuțuianu si Stănescu si de figurantii din CEx. Acest scenariu diversionist face parte din planul de suspendare al lui Klaus Iohannis.

 4. Totul este un circ ieftin.Dragnea are rolul scamatorului șef.El apare pe scenă,secondat de asistentii lui( Firea, Stănescu si Țuțuianu),isi suflecă mânecile, arată jobenul poporului nedumerit să vadă că jobenul nu conține absolut nimic in el, își scutură mâinile si brațele și apoi scoate un iepure din jobenul lui…Si toată lumea este fermecată de faptul că Dragnea a scos un iepure din joben.Dar inainte ca să realizeze această ,,scamatorie” cu iepurele(puciul)o pierde intr-o întreagă serie întreagă de operațiuni diversioniste, așa încât să orbeasca poporul si să-l rătăcească in detalii nesemnificative așa încât poporul sa nu observe pe unde iese cu adevărat iepurele amnistei si grațierii… Această operațiune diversionistă este o operatie de prestdigitatie care urmărește să distragă privirea si sa amețească poporul.Asta fac oamenii PSD-ului din 1989 incoace….Ne orbesc ca să nu putem avea capacitatea de-a prinde si de discerne esentialul.Dar din fericire marile spirite ale poporului român au clarviziune politică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here