Florin Iordache l-a susținut pe Dragnea!

2
676

Deputatul de Olt, vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a fost prezent astăzi, vineri, la votul pe care l-au dat cei mai importanți oameni din PSD, în cadrul CEx al partidului.

Consiliul Județean al PSD Olt l-a susținut pe președințele Paul Stănescu în demersul său și al altor lideri naționali, de al da jos pe ”dictatorul” Liviu Dragnea.

Deputatul Florin Iordache a avut o altă opinie, dând un vot de încredere în continuare lui Liviu Dragnea. Acest gest este foarte important pentru viitorul politic al lui Florin Iordache, raportat la ceea ce se va întâmpla la conducerea națională a PSD!

În exclusivitate pentru Gazeta Oltului, deputatul Florin Iordache a declarat: ”Nu am susținut demersul și implicit pe Paul Stănescu de această dată pentru faptul că multe din problem descrise în documentul sub forma unei scrisori deschise se puteau discuta în cadrul partidului, puteau constitui o dezbatere internă, nu să ne spălăm rufele în public. Credeți că presa sau opoziția ar putea rezolva problemele ridicate în scrisoare? Nicidecum! Am discutat personal cu domnul Stănescu, i-am spus punctul meu de vedere, iar în continuare voi respecta hotărârile luate în cadrul partidului și voi face tot posibilul să-l susțin pe ministrul Stănescu să rămână parte din Guvern pentru că județul nostru și întreaga Oltenie au nevoie de acesta. În perioada imediat următoare trebuie să lăsăm la o parte disputele politice și să ne axăm pe următorul obiectiv: rezultate cât mai bune la referendum. Mai ales că unul dintre puncte este schimbarea numelui județului din Olt în Olt-Romanați, inițiativă susținută de mine împreună cu Paul Stănescu”.

Unul dintre reproșurile adresate lui Liviu Dragnea înainte de întânire a fost că nu a semnalat până acum un proiect legislativ privind amnistia şi graţierea, subliniind faptul că suntem în an Centenar, iar statul trebuie să prezinte indulgență. Vicepremierul Stănescu chiar a cerut în scrisoarea deschisă o lege a amnistiei şi graţierii.
„Adoptarea unei iniţiative legislative privind amnistia şi graţierea, după o largă consultare şi dezbatere cu: Ministerul Justiţiei, CSM, ICCJ, asociaţiile magistraţilor, UNBR şi societatea civilă. Reforma justiţiei şi a politicii penale pot reuşi, fiind acceptate de societate numai în măsura în care convingem că acestea se fac în interesul protecţiei drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor”, stă scris în scrisoarea anti-Dragnea.
Semnatarii respingeau, totodată, varianta unei OUG. „Acţiunile de protest anunţate pentru lunile septembrie şi octombrie 2018 vor adânci criza de neîncredere în partid. În acest context, adoptarea prin ordonanţă de urgenţă a unor măsuri de amnistie şi graţiere este de natură să genereze proteste de amploare care se vor solda, cel mai probabil, cu căderea guvernului Dăncilă şi cu pierderea guvernării de către PSD”, puncta documentul.

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit astăzi pentru a tranşa disputele apărute în partid ca urmare a scrisorii în care este cerută demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Ambele tabere au purtat negocieri dure pentru a-şi asigura un sprijinul a cât mai multe organizaţii.

P.C.

2 COMENTARII

  1. Tractoristul de Stănescu s-a crezut un mare revoluționar al politicii de stânga,dar a dat cu oiștea in gard.De fapt, Stănescu este un diletant si parvenit politic.Asa este si protejatul lui de la Slatina… Moț.Un diletant si un parvenit.Amandoi sunt fără inițiative și cultură politică.Singurele lor ,,calitati”sunt viclenia si tupeul.

    • „Iordache are fler politic” adica este o jav ra cu experienta? Din cate imi amintesc este individul care a sustinut in parlament sa nu se aprobe perchezitia la „castelu” lui Bombonel…ala e momentul cand Romania a cotit-o de la cinste la hotie!!! Multi se intreaba si astazi cum un individ ca Iordache vine la parlament in fiecare luna cu un alt „gipan”…si eu te intreb pe tine: stii din cauza caror prosti isi permite acest lucru?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here