Marcel Pavel, Paula Seling și Nicole Cherry la Festivalul de Muzică Uşoară „Radu Şerban” din Caracal

0
550

Municipiul Caracal găzduieşte, în perioada 6-9 septembrie, cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Radu Şerban”. Evenimentul este organizat de Consiliul Local Caracal și Primăria municipiului Caracal.

Festivalul care poartă numele celebrului compozitor Radu Şerban, născut la Caracal pe 1 decembrie 1927, se va întinde pe durata a trei zile şi se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 26 de ani.

Maestru de necontestat al vieţii muzicale româneşti, compozitorul Radu Şerban, a izbutit să îmbine armonios un talent viguros cu o ştiinţă componistică ieşită din comun. Nepăsătoare la trecerea timpului, tolerantă faţă de efemeridele hit-uri promovate în media românească preocupată, parcă, doar de audienţă, creaţia muzicală a marelui compozitor român Radu Şerban rămâne pentru totdeauna un reper în istoria muzicii uşoare româneşti, un veritabil exemplu pentru toţi cei care aspiră la împlinirea actului componistic şi interpretativ în acest domeniu extrem de sensibil – muzica uşoară românescă.

Două seri cu recitaluri de excepţie

În cele trei zile de spectacol, pe scena Teatrului de vară din Caracal vor avea loc concursuri de interpretare şi recitaluri marca Nicole Cherry și Paula Seling. Duminică, pe lângă festivitatea de premiere şi gala laureaţilor vor avea loc şi trei recitaluri susţinute de Dora Gaitanovici, Aris și Marcel Pavel.

 

Din juriul festivalului vor face parte redactorul muzical Titus Andrei, dar şi compozitorul Viorel Gavrilă, Ştefan Naftanailă (redactor muzical la Radio România Cultural), redactorul muzical Florin Şişu și Ligia Pavel, consilier artistic.

Programul festivalului:

VINERI – 7 SEPTEMBRIE – Teatrul de vară

Ora 10 – 13 și 16 – 20

Repetiția concurenților cu orchestra

SÂMBĂTĂ – 8 septembrie – Teatrul de Vară

Ora 10.00 – Repetiția generală a concurenţilor cu orchestra

Ora 20.00 – Concurs de interpretare

– Recitaluri: NICOLE CHERRY

PAULA SELING

DUMINICĂ – 9 septembrie – Teatrul de Vară

Ora 20.00 – Festivitatea de premiere a concursului de interpretare

– Gala laureaţilor

– Recitaluri: DORA GAITANOVICI,
Câștigătoarea trofeului de anul trecut

ARIS

MARCEL PAVEL

– Închiderea festivalului.

Ilie Bîzoi