Fiscul oltean vinde case, terenuri și spații comerciale

0
350

În următoarele zile, Serviciul Fiscal Orășenesc Corabia, din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Olt, scoate la vânzare o serie de bunuri executate silit de la firme sau persoane fizice cu datorii. Dacă în unele situații bunurile sunt scoase pentru prima oară la licitație, în alte cazuri licitațiile se află la a IV-a strigare. Cetăţenii interesați de chilipiruri trebuie să depună dosarul de participare la licitație până pe 30 august 2018. 

Astfel, pe 31 august se va încerca vânzarea următoarelor bunuri: proprietate  rezidențială compusă din casă de locuit cu suprafața de 168 de metri pătrați, construcție anexa cu suprafață de 29 mp, construcție anexa cu suprafață de 31 metri pătrați, construcție anexa cu suprafață de 4 metri pătrați, teren intravilan de construcții de 608 metri pătrați; teren intravilan arabil de 457 metri pătrați, situate în Corabia, cartier Celei, strada Teilor, preț de evaluare 167.000 lei; teren arabil extravilan, amplasat pe teritoriul localității Grojdibodu, cu suprafața de 5.000 metri pătrați, preț de pornire a licitației 4.700 lei; spațiu comercial situat în Corabia, strada Carpați, în suprafață de 75 metri pătrați, preț de pornire a licitației 78.300 lei, exclusiv TVA; spațiu comercial situat în Corabia, strada Carpați, în suprafață de 35 metri pătrați, preț de evaluare 37.500 lei, exclusiv TVA și autoturism Skoda, model Octavia, două volume, an fabricație 2002, preț de pornire al licitației, exclusiv TVA 8.800 RON. Licitațiile se află la primul termen.

Tot pe 31 august se va încerca pentru a patra oară vânzarea unei clădiri spațiu de producție brutărie, în suprafață de 229,40 metri pătrați, situată în localitatea Grojdibodu, preț de pornire a licitație 53.735 lei, fără TVA. Bunul aparține firmei Pan Complex SRL din Grojdibodu. De asemenea, în aceeași zi este programată o nouă licitație pentru vânzarea următoarelor bunuri: casă de locuit în suprafață de 108,09 metri pătrați, construită din cărămidă și chirpici acoperită cu țiglă, tâmplărie din lemn, alimentare cu energie electrică, anexă  gospodărească 15,80 metri pătrați, curtea împrejmuită cu gard și teren aferent proprietății în suprafață de 1.876 metri pătrați, preț de pornire a licitație 5.997 lei, fără TVA, bunuri situate în localitatea Vișina Nouă. Și în acest caz este vorba despre a patra procedură. În aceeași zi are loc o nouă rundă pentru vânzarea unei clădiri, casă de locuit P+E, în suprafață de 120 metri pătrați, situată în cartierul Celei, strada Viilor, , din Orașul Corabia, utilități: apă, canalizare, energie electrică. Prețul de pornire a licitației este de 49.250 lei, fără TVA; teren intravilan aferent proprietății în suprafață de 260 metri pătrați teren construcții, preț de pornire a licitației, 1.750 lei fără TVA și tereren arabil în suprafață de 548 metri pătrați, prețul de pornire a licitației este de 2.000 de lei, fără TVA. Licitațiile se află la al patrulea termen.

Nu în ultimul rând pe 31 august sunt programate alte două licitații la Corabia: Ambele licitații se află la a patra strigare. Este vorba despre un teren intravilan în suprafață de 469 metri pătrați situat în Corabia, strada Celeiului, teren ce poate fi utilizat în zona pentru curți- construcții de locuințe, prețul de pornire a licitației fiind de 20.918 lei, fără TVA, și un teren extravilan în suprafață de 1.392 de mtri pătrați, situat în extravilanul comunei Izbiceni, prețul de pornire a licitației fiind de 1.469 de lei, exclusiv TVA. Toate licitațiile vor avea loc la sediul Serviciului Fiscal Orășenesc Corabia, strada C.A. Rosetti, numărul 64. Data limită pentru depunerea ofertelor este 30 august 2018.

Cei interesaţi în cumpărarea bunurilor sunt invitaţi să prezinte, până la termenul de vânzare sau, în cazul vânzării prin licitație, până în ziua precedentă termenului de vânzare: oferte de cumpărare, în cazul vânzării la licitație, dovada plăţii taxei de participare, reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei; împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant; pentru persoanele juridice de naţionalitate română, copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului; pentru persoane juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română; pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate; dovada emisă de creditorii fiscali că nu au obligații fiscale restante, urmând să se prezinte la data stabilită pentru vânzare și la locul fixat în acest scop.

Ilie Bîzoi