REȚINUȚI PENTRU TRAFIC ȘI CONSUM DE DROGURI

0
1145

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 3 percheziții la locuințele unor persoane bănuite de trafic și consum de droguri. 4 persoane au fost reținute.

La data de 7 august a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T – B.T. Olt,  au efectuat 3 percheziții pe raza localității Tufeni, la locuințele unor persoane bănuite de trafic şi consum ilicit de droguri de risc.

În urma percheziţiei domiciliare, polițiștii au ridicat 31 de plante de cannabis, 72 de comprimate susceptibile a fi droguri de mare risc, recipiente ce conţin seminţe şi  influorescenţe de cannabis, ţigarete confecţionate artizanal, 5 telefoane mobile și un cântar electronic.

Patru persoane, cu vârste cuprinse între 53 și 63 de ani, au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt.

În fapt, persoanele sunt bănuite că, în perioada 2017 – până în prezent, ar fi cultivat și comercializat cannabis către diverse persoane de pe raza județului Olt.

În urma extinderii cercetărilor, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt au depistat un bărbat, de 18 ani, din localitatea Nicolae Titulescu, care, în aceeași perioadă, ar fi comercializat cannabis provenit de la aceștia.

În urma administrării probatoriului în cauză, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de 4 persoane.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cadrul acţiunii au fost angrenaţi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt.