Programul ”Roșia”, sabotat de samsari și unele instituții ale statului!

7
1306

La începutul anului 2017, prin Hotărârea de Guvern nr. 943/2017, s-a aprobat subvenția pentru roșii, mai exact ajutorul de minimis pentru culturi în spații protejate (sere, solarii).

Valoarea sprijinului financiar este de 3000 euro/beneficiar/an, pentru o suprafață cultivată pe 1000 mp (2 kg/mp). Recolta obținută trebuie să fie valorificată și justificată prin documente legale.

În anul 2017 acest Program a fost implementat cu rezultate, după indicatorii oficiali: 9350 solicitanți înscriși, 4397 beneficiari care au încheiat ciclul I. Suma plătită a fost de aproape 60 de milioane lei. Pentru ciclul al II-lea din 2017, au fost 3619 beneficiari și s-a plătit suma de 48 789 000 lei.

Totul bine și frumos, numai că, cel puțin în județul Olt, lucrurile nu au mers cum trebuie, încălcându-se legea atât în privința documentației prezentate de către unii agricultori, în supravegherea și controlul efectuat de către unii reprezentanți ai DGAIA Olt, în eliberarea unor documente și avize de către unele primării și, mai ales, în modul jalnic în care s-a realizat comercializarea roșiilor în piețe și prin intermediul unor samsari, speculanți.

Ancheta redacției, într-un număr viitor al Gazetei Oltului

7 COMENTARII

  1. Tomate de cauciuc si bani aruncati pe apa sambetei. dati-le spre consum la cantina parlamentului, poate le place la porcii aia , care vor voturi. Un om care munceste pentru bani face pipi pe tomatele voastre vopsite cu ethrel, inodore si insipide. Cumparam de la greci, italieni sau spanioli , aceia au mai multi neuroni si chiar daca le trateaza respecta niste standarde, pe cand boul din Izbiceni sau Cilieni toarna otravuri cu galeata.

    • Exact ce spuneti dumneavoastra a fost prezentat intr-un documentar la PRO TV in ziua de 7 august. Producatorii romani sunt lacomi de bani , neinformati si criminali fata de consumatorii produselor lor. Cred ca otravurile de la turci sunt parfum de roze ,pe langa ce ne servesc zarzavagiii din Izbiceni, Cilieni, Slatioara, Curtisoara etc. A fost o intrecere organizata de PSD, cu programul national de tomate, in care, pe banii poporului, s-au intrecut toti idiotii sa scoata pe piata cele mai colorate rosii (cu Ethrel) si cele mai mari (stimulate cu fitohormoni). Fructele cele mai sanatoase au ramas doar dudele si corcodusele, aveti grija!

  2. Nu așa se face presă, Gazeta Oltului Redactia. În primul rând, articolul nu este asumat de nimeni cu nume și prenume. În al doilea rând, o anchetă e o anchetă: dacă o ai, îi dai drumul. Astea sunt semne că ancheta nu o să fie publicată niciodată. Un pic de șantaj indirect, o mică atenționare pentru ca cineva să se simtă și să… ceva acolo?
    Jegoasă strategie!

  3. E de groază cu criminalii astia din piata Zahana si nu numai. Rosii cu gust de orice doar de rosii nu, lubenite de la care te ”strici” la stomac, injectate si alte nenorociri. Pentru bani nu se dau inapoi de la nimic. Producatori care produc legume cu otravuri, samsarii de la piata care tripleaza pretul, niste nemernici fără scrupule !

  4. Institutiile Statului Român sunt in cârdășie cu cei care nu respectă legile.In special ,in domeniul industriei alimentare ar fi cazul sa fie un control riguros,deoarece aproape toate produsele alimentare sunt falsificate.Daca pentru tomate nu se respectă normele calității, atunci să nu ne miram de ce mezelurile,sucurile,produsele de panificație si toate alimentele sunt pline de E-uri interzise in lume.Din acest motiv, incidența bolilor incurabile este foarte mare in Romania.Tările cu cea mai mică incidenţă a cazurilor de cancer se numără Cipru, Finlanda, Elveţia şi Suedia, cu sub 150 de decese la suta de mii de locuitori.

    La polul opus se situează ţările din Europa Centrală şi de Est – Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia şi Slovenia – cu peste 200 de cazuri de cancer la suta de mii de România se află pe locul 9.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here