Alcoolemie record pentru un șofer slătinean

0
659

Un șofer de 34 de ani, din municipiul Slatina, a fost prins,  duminică, 22 iulie, în trafic cu o alcoolemie de 1,41mg/l alcool pur în aerul expirat.

 Bărbatul circula cu autoturismul pe strada Aleea Bradului din Slatina când a fost oprit de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație de 1,41mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost invitat să meargă la spital pentru recoltarea de probe biologice, însă a refuzat. Polițiștii au întocmit în acest caz un dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Tot în aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt au depistat un bărbat, de 54 de ani, din comuna Mărunței, județul Olt, în timp ce conducea un autoturism, pe strada General Teiușanu, din orașul Drăgănești-Olt, având o concentrație de 1,20 mg/L alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui  vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt reamintește conducătorilor auto că, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/L alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. Totodată, conducerea sub influența băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie infracțiune, potrivit legii, se sancționează contravențional cu 9-20 de puncte amendă, iar ca măsură complementară conducătorului auto i se suspendă dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.