Ședință cu scântei la Consiliul Local Slatina. Un consilier a părăsit sala de ședințe

0
1815

Joi, la Slatina, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Local al municipiului Slatina. Ședința s-a desfășurat în incinta Casei Căsătoriilor de pe Dealul Grădişte.

Adunarea a fost statutară, fiind prezenți 19 dintre consilieri.  La începutul ședinței s-a iscat și un mic scandal în sală. Consilierul PNL, Ionuț Comănescu, i-a cerut socoteală  secretarului Primăriei municipiului Slatina, Mihai Idita, de ce acesta nu a primit pe e-mail invitația cu ordinea de zi a ședinței.  Nimeni nu a primit pe e-mail ordinea de zi și invitația pentru astăzi, a spus Comănescu

Secretarul primăriei a replicat: Probabil că aveți dumneavoastră o problemă

Ionuț Comănescu:  Păi n-am cum să am eu o problemă din moment ce niciunul din colegii mei n-a primit

Idita: V-am arătat dovada că noi le-am trimis. Mai mult decât atât toată lumea a fost la comisii. Deci este jenant să susțineți acest lucru. Dacă doriți veniți la Primărie și vedeți că au fost trimise

Comănescu: În acest mod eu n-am cum să votez și nici nu am ce să votez alături de dumneavoastră și nu voi participa la vot. O zi bună

Consiliera PSD Eufrosina Brătoi a intervenit în această dispută și i-a reproșat consilierului PNL că atâta timp cât este plătit pentru a fi prezent la ședințe are obligația să participe la ședințele de Consiliu Local.

Brătoi: Auzi nu ți se pare chiar deosebit să nu participați. Sunteți consilier, vă exprimați opinia, dar rămâneți aici. Așa este normal. Pentru asta sunteți plătit și  asta reprezentați.

Comănescu: Am dreptul să fac ceea ce consider eu

Brătoi: Nu, nu aveți.  Dumneavoastră, veniți totdeauna să vă certați .Vă rog să ne respectați, vă respectăm, să ne respectați. Nu ne respectați întorcându-ne spatele.

Comănescu: Dacă ne-ați fi respectat ați fi trimis documentația.

Idita: A fost trimisă. Ați avut-o la comisii. Cum puteți să spuneți că nu v-a fost trimisă

Comănescu:  Eu vorbesc despre invitația cu ordinea de zi. Nu vorbesc despre ședința de comisii. Asta este cu totul altceva.

Brătoi: La acest consiliu se discută ce a fost la comisii

Președinte de ședință: Doamna Brătoi nu intrați în dialog, este opțiune dânsului

Brătoi: Nu știe să ne respecte, să nu mai vină, să plece acasă

După acest schimb de replici consilierul PNL Ionuț Comănescu a părăsit sala de ședință. Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de joi au fost introduse 16 de proiecte de hotărâre la care s-au adăugat încă două puncte suplimentare.

Toate cele 18 proiecte supuse dezbaterii și aprobării legislativului local au trecut, chiar dacă la proiectul cu numărul 7, care se referea la concesionarea prin licitație publică, a terenului în suprafață de 3.443 metri pătrați, ce aparține domeniului public al municipiului Slatina, situat în municipiul Slatina, strada Tunari, numărul 1 (fosta unitate militară), aprobarea caietului de sarcini și a documentației de atribuire, consilierii PNL s-au abținut.

Ilie Bîzoi