Ședință cu scântei la Consiliul Local Slatina. Un consilier a părăsit sala de ședințe

5
1621

Joi, la Slatina, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Local al municipiului Slatina. Ședința s-a desfășurat în incinta Casei Căsătoriilor de pe Dealul Grădişte.

Adunarea a fost statutară, fiind prezenți 19 dintre consilieri.  La începutul ședinței s-a iscat și un mic scandal în sală. Consilierul PNL, Ionuț Comănescu, i-a cerut socoteală  secretarului Primăriei municipiului Slatina, Mihai Idita, de ce acesta nu a primit pe e-mail invitația cu ordinea de zi a ședinței.  Nimeni nu a primit pe e-mail ordinea de zi și invitația pentru astăzi, a spus Comănescu

Secretarul primăriei a replicat: Probabil că aveți dumneavoastră o problemă

Ionuț Comănescu:  Păi n-am cum să am eu o problemă din moment ce niciunul din colegii mei n-a primit

Idita: V-am arătat dovada că noi le-am trimis. Mai mult decât atât toată lumea a fost la comisii. Deci este jenant să susțineți acest lucru. Dacă doriți veniți la Primărie și vedeți că au fost trimise

Comănescu: În acest mod eu n-am cum să votez și nici nu am ce să votez alături de dumneavoastră și nu voi participa la vot. O zi bună

Consiliera PSD Eufrosina Brătoi a intervenit în această dispută și i-a reproșat consilierului PNL că atâta timp cât este plătit pentru a fi prezent la ședințe are obligația să participe la ședințele de Consiliu Local.

Brătoi: Auzi nu ți se pare chiar deosebit să nu participați. Sunteți consilier, vă exprimați opinia, dar rămâneți aici. Așa este normal. Pentru asta sunteți plătit și  asta reprezentați.

Comănescu: Am dreptul să fac ceea ce consider eu

Brătoi: Nu, nu aveți.  Dumneavoastră, veniți totdeauna să vă certați .Vă rog să ne respectați, vă respectăm, să ne respectați. Nu ne respectați întorcându-ne spatele.

Comănescu: Dacă ne-ați fi respectat ați fi trimis documentația.

Idita: A fost trimisă. Ați avut-o la comisii. Cum puteți să spuneți că nu v-a fost trimisă

Comănescu:  Eu vorbesc despre invitația cu ordinea de zi. Nu vorbesc despre ședința de comisii. Asta este cu totul altceva.

Brătoi: La acest consiliu se discută ce a fost la comisii

Președinte de ședință: Doamna Brătoi nu intrați în dialog, este opțiune dânsului

Brătoi: Nu știe să ne respecte, să nu mai vină, să plece acasă

După acest schimb de replici consilierul PNL Ionuț Comănescu a părăsit sala de ședință. Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de joi au fost introduse 16 de proiecte de hotărâre la care s-au adăugat încă două puncte suplimentare.

Toate cele 18 proiecte supuse dezbaterii și aprobării legislativului local au trecut, chiar dacă la proiectul cu numărul 7, care se referea la concesionarea prin licitație publică, a terenului în suprafață de 3.443 metri pătrați, ce aparține domeniului public al municipiului Slatina, situat în municipiul Slatina, strada Tunari, numărul 1 (fosta unitate militară), aprobarea caietului de sarcini și a documentației de atribuire, consilierii PNL s-au abținut.

Ilie Bîzoi

 

 

5 COMENTARII

 1. Asa sunt toate ședințele in Primăria Slatina.Acest Consiliu Local ,majoritar PSD,nu este decât o gașcă de șmecheri si de hoți care se hrănesc si fură din banii publici fără nicio rușine.De aici si-au inceput ucenicia in hoție Valcov si Prina.Acum urmașii lor fac la fel.Dar o fac intr-un mod specific circarilor.Acestia sunt slugile lui Dragnea,Valcov si Stănescu.
  Dar din fericire timpul lor este pe sfârșite…
  Daca ii verificam cum au dobândit averile ilicite o sa spuna ca au avut fiecare dintre ei o,, mătușă Tamara”.Asa cum face acum primarul Emil Mot.Dar o să vină timpul cand tot ce s-a furat o sa fie confiscat.

  Din păcate,partidul creat de Ion Iliescu si dus mai departe de Adrian Nastase, Mircea Geoana,Victor Ponta si Dragnea ,respectiv FSN-PSDR, actual PSD,nu are doar cel mai mare numar de primari, parlamentari,ministrii si baroni cercetați penal ori condamnați, ci si cele mai bune metode,instrumente,retele de coruptie. Coruptia e gravata adinc in ADN-ul acestui partid.In
  Partidul Social Democrat aroganta,manipularea,diletantismul,demagogia, hoția și tupeul sunt un mod de viață.
  Rezultate lor se vad.Majoritatea romanilor sunt săraci si clasa politica a PSD este îmbogățită peste noapte din banul public

 2. Unde-i sărăcia in Romania? Magazinele sunt pline de cumpărători chiar daca s-ar mai deschide un supermarchet tot ar avea vânzare ca si celelalte. Dedeman geme de cumpărători zilnic. Oamenii își fac case si altele pe linga case, muntele si litoralul geme de turiști, bodegile si terasele sunt pline de dimineața pana seara, parcările sunt pline de autoturisme si noi si mai vechi nu contează dar stiu familii care întrețin doua sau trei mașini si tot așa pot sa va dau sute de exemple. Nu-i credeți pe cei ce va spun ca nu le merg afacerile, ăia sunt cei cărora nu le ajung niciodată banii chiar daca te sfidează când coboară din mașini ultrascumpe si petrec concedii numai in străinătate. De așa e romanul până nu se văita el un pic nu se simte bine.
  Nu zice nimeni ca nu sunt si oameni amărâți dar sunt din cei ce nu vor sa muncească cinstit așteptând cu mâna întinsă. Dar de când e lumea pe pământ au fost saraci si bogați chiar in biblie vei citi acest lucru. Daca toto am fi la fel n- ar fi corect. Așa e lăsat de la Dumnezeu unii saraci alții bogați, unii deștepți alții mai puțin sau chiar deloc, unii frumoșii alții urâți etc. Ar fi multe de spus dar îmi pare rău sa spun cs suntem un popor care ne decimam intre noi. Păcat de Dumnezeu ca are răbdare cu noi păcătoșii.

 3. Teo, lasă propaganda pesedista deoparte.Inainte de toate,priveste-te in oglinda conștiinței,apoi poti sa spui verzi si uscate...

  Adevarat.Avem magazinele pline de alimente,dar majoritatea romanilor nu isi pot permite cosul zilnic.Un român îşi poate cumpăra 28 de coşuri cu alimente din salariul lunar, un polonez 50, iar un neamţ 88 de coşuri de cumpărături, potrivit calculelor ZF pe baza datelor numbeo.com, un website care adună informaţii privind preţurile din cele mai importante ţări din lume.
  Adevarat.Litoralul românesc geme de turisti,dar majoritatea turistilor strâng bani un an de zile pentru un concediu.
  Tu trăiești cu impresia că toată România este in vacanță? Nimic mai gresit. Practic, in 2016, 7 din 10 români au stat pur si simplu acasă. In țările dezvoltate din Vest doar o treime dintre cetățeni sunt in această situație ingrata.
  Dar cei peste 4 milioane de români de peste hotare,de ce oare au plecat din România?
  De ce majoritatea politicienilor români sunt îmbogățiți peste noapte? Majoritatea politicienilor romani nu pot sa isi justifice averile dobandite ilicit.Vezi cazul Valcov,Prina,Mazare,Nastase si multi altii…
  Sănătatea în România pare aproape de moarte clinică. Suntem pe ultimul loc în Europa la capitolul îngrijirii medicale, potrivit celui mai recent studiu numit Euro Health Consumer Index. În dreptul țării nostre se precizează că „avem probleme severe cu managementul în întreg sectorul public.” Multe dintre spitalele din România sunt imaginea vie a nepăsării şi problemelor cu care confruntă întreg sistemul sanitar. Cu aşa imagini surprinse de pacienţii revoltaţi nu este de mirare că ţara noastră se ocupă ultimul loc din Europa la capitolul sănătate, în special la îngrijirea staționară a bolnavilor, dar și la îngrijirea ambulatorie.
  România este pe al III-lea loc în Europa în ceea ce priveşte timpul pe care copiii noştri îl petrec obligatoriu la şcoală: 11 ani. Cu toate acestea, suntem codaşi în ceea ce priveşte rezultatele la testele PISA, 42% dintre elevi fiind analfabeţi funcţionali. În plus, suntem tot pe locul III la abandonul şcolar. Experţii din învăţământ spun că acest lucru este cauzat de modul superficial în care se practică activitatea didactică.
  Avem o clasă politică coruptă, diletantă si supradimensionata numeric.Clasa politica românească nu este suficient de pregatita si suficient de matura.
  De ce peste 35 la sută dintre români sunt săraci?La nivelul UE-28, ponderea populației totale expusă riscului sărăciei sau excluziunii sociale este de 23,5%, adică 1 din 4 persoane este supusă riscului sărăciei sau excluziunii sociale. Dintre aceste state, Bulgaria se află pe ultimul loc cu o pondere a populației expusă riscului sărăciei sau excluziunii sociale de 40,4%.

  România se află pe penultimul loc în UE-28, cu o pondere de 38,8% a populației expusă riscului sărăciei sau excluziunii sociale.
  De ce avem cei mai multi angajati in aparatul de stat pe criterii politice?Un sfert din cetăţenii care muncesc legal în România se află în sectorul public de stat. Administraţia românească este XXL, însă numai pe hârtie. În fapt, doar 13% din bugetari au funcţii publice de execuţie. Restul sunt funcţionari cu statut special, demnitari şi înalţi funcţionari. O concluzie evidentă: trei milioane de salariaţi ţin în spate circa 19 milioane de persoane: bugetari, pensionari, pauperi buni de muncă şi şomeri, asistaţi social, copii. În România avem 4.361 de autorităţi şi instituţii publice, în care funcţionari publici sunt aproximativ 60% femei.
  Dar cel mai grav este faptul ca hoția publică din perioada 1990-2017, la aproximativ 113 miliarde dolari, echivalentul a 51 de imobile, de dimensiunea si pozitia Casei Poporului.
  De ce PSD are cei mai mulți corupți și hoți cercetați și dovediți de către instanțele de judecata?
  Așadar,demagogia și hoția sub oblăduirea PSD ne arată o realitate cruntă si dureroasă a vieții sociale,politice,morale,economice,culturale si spirituale românești.

 4. Rămân la părerea că România nu are un viitor comparabil cu al Poloniei, de exemplu, atât vreme cât turma de țărani proști care votează PSD-ul ajunge la un 40% de coșmar. Dacă proștii de țărani care votează PSD-ul ar fi în procent de 5%, maxim 10%, nu era o problemă. Așa însă România va rămâne în continuare fără autostrazi,cu studenți analfabeți functionali ,cu viermi în spitale, cu mafioți în Parlament si cu pensii speciale pentru lichelele din Parlament si primării…
  Daca votați mereu cu PSD ,vom rămâne mereu conduși de niste inculți gen Dancila si Stănescu,si de niște hoți dovediți gen Dragnea si Valcov și de niște diletanți gen Moț si Stăncioiu.
  Puținii intelectuali care există in clasa politica actuală sunt niște prostituati politic.Au trecut de la un partid la altul in funcție de interese.Pana mai ieri ,doamna Eufrosina Brătoi era cu țărăniștii,dar dracul roșu, comunist, a biruit-o.Asemenea și onorabilul domn Carol Emil Kovacs.In urmă cu ceva vreme era cu liberalismul, respectiv lupta pentru ideile liberale.Poate că a fost șantajat politic pentru a trece de partea găștii pesediste. Oricum,interesul poartă fesul.Din pacate, în ultima vreme, cam toţi se încadrează în acest proverb… Rămân uimit cum oamenii uită că sunt oameni, uită de principii,de idealuri nationale, de prietenie, şi de respect. Calcă tot în picioare, doar pentru a-şi urmări interesele proprii.
  Doar o revoluție antisistem ar elibera România din țigăneala,dilentantismul și hoția în care se zbate de 29 de ani. Cei care votați PSD-ul, sunteți cea mai mare pacoste pentru această țară. Pentru câțiva arginți, vindeți această bucată de pământ, stropită cu sângele milioanelor de români căzuți în războaie și in Decembrie 1989, mafioților PSD-iști, pentru trei mititei si o bere și iluzia ca voi contați pentru mafioții ce au furat tot în România.

 5. Dan Ciocan, deputat PSD, și-a luat BAC-ul la 48 de ani.

  Întrebat de ce a dat examenul maturității așa de târziu, acesta a răspuns: „vă deranjează? Eu vă mulțumesc”.

  După ce și-a luat BAC-ul, s-a înscris la Facultatea de Agronomie din Craiova. De șapte ani este încă student.
  Cei mai multi parlamentari și miniștrii inculți si diletanți sunt din Olt si Teleorman:Viorica Dancila,Carmen Dan,Paul Stănescu,Dan Ciocan.. Dacă adăugăm in această listă și primarii și directorii de instituții publice din aceste județe,cu siguranță,o să fie jale mare.Dar cu toate acestea,ei sunt ,,barosanii „care vor pensii speciale…. fără număr, fără număr…
  Asadar,acum se vede rezultatul pregatirii scolare si profesionale din perioada comunistă.Mai exact spus;sunt mulți oameni proști si diletanți cu diplomă și puțini oameni cu adevărat intelectuali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here