Slatina a ales oaia. Petre Daea: ”Tinerii trebuie susținuți”

0
1375

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost prezent sâmbătă la Slatina, în cadrul Caravanei naționale de informare și promovare, ”Alege oaia”. Acesta a fost însoțit de către vicepremierul Paul Stănescu, de preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, primarul Slatinei, Emil Moţ, parlamentarii Alexandru Stănescu, Dan Ciocan, Marius Iancu. De asemenea, la eveniment au luat parte Florin Barbu, directorul ANIF, și Adrian Chesnoiu, director AFIR.

„Merge foarte bine «Alege Oaia!» în România, iar Oltenia este în România, după cum ştiţi, şi îi respectăm pe toţi, indiferent unde se află şi câte oi au fiecare. Zona de nord, zonele înalte sunt favorabile pentru creşterea oilor, dar şi zonele de şes. Am văzut aici câteva exemplare care se deosebesc de zonele înalte, unde oaia de lapte îşi găseşte mai bine arealul, împreună cu capra. Am văzut ferme mixte şi sunt foarte mulţumit de ceea ce am văzut. Sunt multe lucruri de rezolvat în zonă, procesul de ameliorare n-a pătruns încă aici. Nu întâmplător, am fost atent la această preocupare a crescătorilor de a crea din material biologic bun, care să se adapteze condiţiilor, ca oamenii prin ceea ce fac să obţină rezultate pe măsura efortului pentru a putea câştiga şi a-şi mări efectivele”, a spus ministrul Daea.

Pe Esplanadă au fost standuri unde slătinenii au putut încerca din bucatele preparate din carne de oaie, cârnați, pastramă, proțap, dar și brânză. În același timp, cei veniți la eveniment au putut admira animalele din țarcurile amenajate.

Evenimentul din cadrul Caravanei a fost sprijinit de Consiliul Județean Olt, Direcția pentru Agricultură Județeană Olt, Primăria Slatina, Asociația Crescătorilor de Animale „Slătioara” și Asociația „Țara Loviștei”.