Alegeri mâine la TSD Olt

3
351

În urmă cu două luni, PSD Olt a stabilit să aibă loc Conferința Județeană a Tineretului Social Democrat din județ. Principalul motiv a fost că mulți membri din actuala conducere au depășit vârsta necesară pentru a face parte din Organizația de Tineret.

În tot acest timp au avut loc Conferințe Municipale și Comunale ale TSD, fiind alese structurile de conducere.

Mâine la prânz, la Consiliul Județean au loc alegerile pentru desemnarea noului președinte TSD, a Biroului Executiv și a altor structuri din conducerea județului.

Probabil că actualul președinte al TSD Olt, Ionuț Ivan, va preda ștafeta mai tânărului său coleg și prieten, Cosmin Floreanu.

La această conferință vor participa membri din Biroul Județean al PSD Olt, în frunte cu vicepreședintele PSD, Marius Oprescu, președinte al Consiliului Județean Olt. Este așteptat să participe la această întâlnire și președintele PSD Olt, Paul Stănescu, dacă problemele de la București nu îl vor reține.

PC

3 COMENTARII

 1. Unii se viseaza stăpânii României pe viață (PSD),dar nu este pentru cine se pregateste,ci pentru cine se nimereste...

  In timp ce in PSD se aude muzica de îngropăciune a partidului ,cei tineri dim PSD se iluzioneaza ca o sa invieze PSD precum Lazar ,dar timpul stangii a inceput să apună…Unul cate unul se duc..Iliescu,Sova ,Dragnea,Valcov….

 2. Comunicat

  Potrivit art. 126 alin. 1 din Constituţia României, justiţia se realizează prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instanţe judecătoreşti stabilite de lege.

  Prin urmare, respectarea Constituţiei şi a principiului separaţiei puterilor în stat impune ca justiţia să se realizeze numai în sala de judecată şi numai în baza dispoziţiilor constituţionale ale legii.

  Derularea procedurilor judiciare într-un stat de drept presupune faptul că judecătorii sunt singurii în măsură să se pronunţe asupra temeiniciei unei acuzaţii, în baza probelor aflate la dosar, dar şi faptul că orice analiză asupra celor statuate în primă instanţă nu poate fi realizată decât prin intermediul căilor de atac prevăzute de lege.

  De aceea, membrii executivului sau legislativului nu au căderea să aprecieze în ce măsură o hotărâre judecătorească va fi menţinută sau nu în căile de atac şi nici nu au competenţa legală de a constata că aplicarea legii este sub influenţa arbitrariului, toate aceste competenţe aparţinând instanţelor de control judiciar sau Inspecţiei Judiciare, atunci când există indicii că s-ar fi săvârşit o abatere disciplinară.

  Înalta Curte a apreciat întotdeauna libertatea de exprimare dar reaminteşte că, potrivit jurisprudenţei CEDO, libertatea de exprimare nu are caracter absolut nici măcar atunci când este vorba de justiţie.

  De aceea, a susţine că Înalta Curte a încălcat deciziile Curţii Constituţionale înainte de a cunoaşte conţinutul şi raţionamentul logico-juridic al hotărârii nu poate sluji în nici un fel la corecta informare a publicului şi este de natură a arunca îndoiala şi neîncrederea asupra actului de justiţie.

  Apreciem îndemnul la cumpătare, dar ne îndoim de sinceritatea unui astfel de demers atunci când el este dublat de afirmaţii potrivit cărora este evident că hotărârile au fost politizate sau reprezintă un răspuns vindicativ la presiunea străzii.

  Cumpătarea, atunci când este vorba de hotărâri judecătoreşti, presupune cunoaşterea aprofundată a procedurilor judiciare, dar, mai ales, a motivării hotărârii judecătoreşti în discuţie.

 3. Grupul de State împotriva Corupţiei (GRECO), un organism al Consiliului Europei, a publicat miercuri un raport despre România în care îşi exprimă ”profunda îngrijorare” faţă de anumite aspecte ale reformelor sitemului de justiţie adoptate de Parlamentul de la Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here