Dan Șova a ajuns la sediul IPJ Ilfov. El s-a predat poliției

0
476

Fostul senator de Olt Dan Şova a ajuns miercuri după-amiază la sediul IPJ Ilfov, după ce s-a predat poliţiştilor în urma condamnării sale la trei ani de închisoare cu executare în dosarul ‘CET Govora’.

Şova urmează să fie încarcerat la Penitenciarul Rahova, au anunţat oficiali ai IPJ Ilfov.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, miercuri, pe fostul senator Dan Şova la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul ‘CET Govora’, decizia fiind una definitivă.

 În plus, instanţa a dispus interzicerea exercitării unor drepturi civile de către Dan Şova pe o perioadă de 2 ani după executarea închisorii. În acelaşi dosar, magistraţii au menţinut condamnarea fostului director al CET Govora Mihai Bălan la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu în formă continuată, cu un termen de supraveghere.

Pe de altă parte, completul de cinci judecători a dispus ca Mihai Bălan să presteze 60 de zile muncă în folosul comunităţii la Primăria comunei Câineni, acesta având de plătit şi suma de 1.056.000 lei către CET Govora.

Decizia a fost luată cu majoritate de voturi de către completul de cinci judecători de la Instanţa supremă.

Dan Șova s-a predat poliției și a ajuns la sediul IPJ Ilfov

A existat şi opinie separată, în sensul achitării lui Dan Şova şi condamnarea lui Mihai Bălan doar în legătură cu un contract din 2013.

Iniţial, la instanţa de fond, Dan Şova a fost condamnat, în septembrie 2017, la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, iar fostul director al CET Govora Mihai Bălan a primit trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu în formă continuată, cu un termen de supraveghere de 4 ani.

Instanţa a dispus atunci confiscarea sumei de 100.000 euro de la Dan Şova.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la un denunţător, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA la acea vreme, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Anchetatorii mai susţin că Mihai Bălan a produs un prejudiciu în dauna CET Govora SA de peste 1,3 milioane lei (suma totală decontată cu o frecvenţă lunară, în baza celor două contracte), concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite, în acelaşi cuantum, de către firma de avocatură.

Sursa: huff.ro