Terenuri și mașini, scoase la vânzare de Fiscul oltean

0
859

Cinci licitaţii vor fi organizate de către Administraţia Judeţeană a Finanţelelor Publice (AJFP) Olt prin Serviciul Fiscal Orășenesc Balș care încearcă să vândă bunuri executate silit de la firme sau persoane fizice cu datorii. Dacă în unele situații bunurile sunt scoase pentru prima oară la licitație, în alte cazuri licitațiile se află la a sasea strigare. Licitațiile vor avea loc pe 6 iunie la sediul Serviciului Fiscal orășenesc Balș, strada Nicolae Bălcescu, numărul 13.

Pe 6 iunie, Serviciul Fiscal Orășenesc Balș din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Olt, scoate la vânzare o serie de bunuri, data limită pentru depunerea ofertelor fiind 5 iunie 2018.

Printre acestea se numără un teren intravilan în suprafață de 400mp situat în comuna Bobicești, sat Bechet, preț de pornire al licitației 3.200 lei (exclusiv TVA). Licitația se află la primul termen. Tot, pe 6 iunie, Fiscul scoate la vânzare două mașini. Este vorba despre un autoturism Dacia Logan, an fabricație 2006, preț de evaluare sau de pornire al licitației, exclusiv TVA, 4.700 lei și un autoturism Toyota, tip RAV 4, an fabricație 2003,  preț de evaluare sau de pornire al licitației, exclusiv TVA, 15.900 lei . Ambele bunuri scoase la mezat se află la prima strigare.

Nu în ultimul rând pe 6 iunie, Serviciul Fiscal Orășenesc Balș, scoate la licitație un  ansamblu de clădiri în suprafață de 71,21 mp compus dintr-o cameră, bucătărie și parțial sală în suprafață de 30,21 metri pătrați dintr-o casă de locuit compusă din trei camere, bucătărie și sală plus anexă gospodărească cu trei încăperi în suprafață de 24,60 metri pătrați plus pivniță în suprafață de 9,30 metri pătrați plus aplecătoare cu structură din țeavă și țiglă în suprafață de 16,40 metri pătrați și construit din cărămidă și teren aferent în suprafață de 71,21 metri pătrați, situate în localitatea Voineasa, sat Mărgăritești, preț de evaluare/de pornire al licitației 27.500 de lei, exclusiv TVA; teren care nu este aferent clădirii/părții de clădire/ansamblului de clădiri intravilan în suprafață de 1447 metri pătrați situat în localitatea Voineasa, sat Mărgăritești, preț de evaluare/de pornire al licitației 6.650 lei, exclusiv TVA, precum și un teren arabil extravilan, în suprafață de 4423 metri pătrați situat în Balș (zona Gârboviceanu), preț de pronire al licitației  3.200 lei, exclusiv TVA. Bunurile scoase la vânzare se află la a șasea strigare.

Cei interesaţi în cumpărarea bunurilor sunt invitaţi să prezinte la termenul de vânzare la locul fizat în acest scop și până la acel termen să prezinte oferte de cumpărare. Pentru participarea la lictație ofertanții depun, cu cel puțin o zi înainte de data licitației următoarele documente: oferta de cumpărare, dovada plăţii taxei de participare sau a constituirii garanției sub forma scrisorii de garanție, reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei; împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant; pentru persoanele juridice de naţionalitate română, copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului; pentru persoane juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română; pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate; pentru persoanele fizice străine, copie de pe mactul de identitate/pașaport și declarație pe propria răspundere a ofertantului prin care certifică faptul că nu este persoană interpusă cu debitorul.

Ilie Bîzoi