Prigoană și Katona, regii gunoaielor din Olt

0
1767

După o lungă așteptare și o licitație prelungită, s-au desemnat în cele din urmă societățile ce ar urma să se ocupe de colectarea și transportul deșeurilor din cele cinci zone ale județului la depozitul ecologic de la Bălteni. Mai există totuși posibilitatea unei prelungiri până la semnarea contractelor, având în vedere că firmele nemulțumite care s-au înscris la licitații și nu au câștigat, pot depune contestații. Pe surse, am aflat că, cele două firme câștigătoare sunt: Rosal Grup SA București pentru colectarea și transportul deșeurilor din județul Olt și Asocierea SC Salubris SA și SC Clean Prest Activ SRL pentru operarea depozitului ecologic de deșeuri de la Bălteni.

La sfârșitul săptămânii trecute au fost comunicate firmelor înscrise la licitațiile pentru colectarea și transportul deșeurilor din județul Olt precum și pentru operarea depozitului ecologic de deșeuri de la Bălteni punctajele obținute la cele două licitații. Pe surse, am aflat că, în urma analizei și consultărilor și pe baza punctajelor obținute, comisiile celor două licitații au stabilit care sunt firmele câștigătoare. La licitația pentru colectarea și transportul deșeurilor din județul Olt s-au înscris doi ofertanți. Este vorba despre Rosal Grup SA şi Asocierea Salubris SA cu Clean Prest Activ SRL. În urma puncatjului obținut s-a stabilit firma câștigătoare. Este vorba despre Rosal Grup SA, firmă controlată de familia Prigoană. Și pentru operarea depozitului ecologic de deșeuri de la Bălteni au fost înregistrate două oferte. Una dintre oferte a fost depusă de Asocierea SC Salubris SA şi SC Clean Prest Activ SRL, iar cealaltă de SC Girexim Universal SA Piteşti. În urma deliberărilor, pe baza punctajului obținut, firma câștigătoare a fost desemnată Asocierea SC Salubris SA (firmă controlată de omul de afaceri Nandor Katona) şi SC Clean Prest Activ SRL. Tot pe surse am aflat că deja sunt pregătite unele contestații vizavi de aceste licitații (termenul de introducere a contestațiilor fiind de 10 zile, din momentul comunicării rezultatelor).

  Indiferent cum se vor soluționa aceste contestații este nevoie de urgentarea dării în funcțiune a acestei importante investiții privind colectarea deșeurilor din județul Olt întrucât primăriile din județ nu mai pot face față tonelor de gunoaie menajere și de altă natură care nu mai pot fi depozitate pe raza comunelor sau duse la vechile gropi de gunoi care au fost deja închise. Astfel, singurul loc unde unde vor putea fi duse aceste gunoaie sunt stațiile de sortare care au fost amenajate și aprobate pentru tranzit, și ulterior transferate la depozitul de la Bălteni. De altfel, în contextul urgentării dării în funcțiune a acestei investiții, luni o delegație condusă de vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu, din care au făcut parte: directorul Olt Eco, Ion Nețoiu, şefa Serviciului de Implementare a Proiectelor din cadrul Consiliului Județean (CJ) Olt, Angela Solduban și consilierul superior din cadrul CJ Olt, Consito Teodor Mioc, s-a întâlnit cu ministrul Mediului, Graţiela Leocadia Gavrilescu și cu ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. În cadrul întâlnirilor au fost discutate aspecte importante legate de această mare investiție din județul Olt, cea mai mare doleanță a ministrului Rovana Plumb fiind:  Aștept să văd cât mai repede prima factură emisă de prestatorii de servicii.