Puțini patroni din Olt interesați să angajeze șomeri de peste 45 de ani

0
292

Deși facilitățile oferite de către stat angajatorilor care încadrează șomeri peste 45 de ani sunt foarte atractive, puțin patroni din Olt s-au arătat interesați. Dovadă stă faptul că în primele trei luni ale anului doar două persoane au fost încadrate.

Cu toate că stimulentul financiar acordat de către stat angajatorilor care încadrează șomeri peste 45 de ani sau șomeri care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale este consistent, patronii din Olt nu se înghesuie să angajeze persoane aparținând acestei categorii.

Este bine știut faptul că, angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 de ani, persoane cu dizabilităţi, şomeri de lungă durată, tineri sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 900 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni. Angajatorii care încadrează în muncă, şomeri care, în termen de cinci ani de la data angajării, îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective, de o sumă în cuantum de 900 lei. „În perioada 1 ianuarie – 31 martie 2018, au fost încadrate două persoane aparținând acestei categorii”, a precizat Elena Iordache, purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt. În 2017, datorită programelor derulate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Olt au fost încadraţi 363 de şomeri de peste 45 de ani sau șomeri care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale.

Ilie Bîzoi