Conducerea PSD a decis să schimbe data la care se face plata pensiilor

0
456

Conducerea PSD, reunită în cadrul Biroului Permanent Național, a decis să schimbe data la care se face plata pensiilor. Anunțul a fost făcut de liderul social-democraților, Liviu Dragnea, care a precizat că dorește ca plata pensiilor să se facă cel târziu în data de 15 ale lunii. În același timp, președintele PSD a anunțat trimiterea Corpului de control al premierului la Poşta Română.

”S-a stabilit un calendar foarte strict în ceea ce privește plata pensiilor. Acum se face între 9-28 ale luni. S-a decis ca să nu mai existe niciun fel de confuzie, ca pensiile să fie plătite până în data de 15 ale lunii. La 1 ale lunii se vireaza banii către Poșta Română, apoi se fac toate procedurile (…) astfel încât 15 mai să fie ultima zi în care să se plătească pensiile. Rămâne să se decidă de când intră în vigoare această măsură. Problema este dacă se începe din iunie sau iulie, ca de la 15 ale lunii să se plătească pensiile”, a anunțat Liviu Dragnea.

Anterior, președintele PSD a anunțat că va trimite Corpul de control al premierului la Poşta Română. El a spus că, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat acest lucru, după ce a făcut o informare pe marginea mai multor subiecte.

”Un subiect discutat de noi se referă la modul de plată efectivă către pensionari. Au apărut (probleme cu plata pensiilor – n.r.) în ultima perioadă în anumite judeţe, ceea ce este inadmisibil, în condiţiile în care Guvernul a transferat la timp banii către Poşta Română. Sigur că doamna prim-ministru a cerut explicaţii la ministrul Comunicaţiilor şi de la conducerea Poştei Române şi am aflat astăzi cum stau lucrurile. Doamna premier ne-a informat că a dispus deja Corpului de control să facă o verificare atentă şi serioasă cu privire la această situaţie”, a anunţat Dragnea după şedinţa BPN al PSD.

Sursă: www.libertatea.ro