Veste bună pentru oltenii care lucrează în Italia. Părinții vor primi o nouă alocație pentru copii

0
384

O nouă subvenție pentru oltenii care lucrează în Italia. Este vorba despre bonusul pentru bebeluși care se acordă din acest an, însă numai pentru primul an de viață al unui copil născut, adoptat sau aflat în custodie. Este vorba de un cec a cărui valoare este de la 80 de euro pe lună, acordat timp de 12 luni, familiilor al căror indice de venit ISEE („Indicatore della situazione economica equivalente”) este între 7.000 și 25.000 euro.

În Italia, sunt acordate diferite bonusuri pentru copii în 2018. Oltenii care locuiesc şi muncesc în Italia pot beneficia de acestea. Unul dintre acesta este bonusul pentru bebeluși care se acordă începând cu 1 ianuarie 2018.

Bonusul pentru bebeluși trebuie solicitat în termen de 90 de zile de la naștere sau de la data adopției copilului. Acesta constă în plata unui cec de 80 de euro pe lună timp de 12 luni, fiind acordat familiilor cu un indice de venit ISEE de peste 7.000 de euro pe an, dar nu mai mare de 25.000 de euro pe an. De asemenea, bonusul este de 160 de euro pe lună, acordat timp de 12 luni, pentru familiile al căror indice ISEE nu depășeşte 7000 de euro pe an. Potrivit reprezentanților Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Olt, cererea se poate depune fie online, pe site-ul INPS, fie cu ajutorul unui patronat.

ISEE reprezintă un instrument ce permite măsurarea situației economice a familiilor din Italia. Este un indicator ce ține seama de veniturile, bunurile (mobile și imobile) și caracteristicile nucleului familial (familie tradițională sau persoană singură). O „declarație de avere” care însumează toate bunurile și veniturile deținute de o persoană singură sau de o familie, după caz.

ISEE este necesar la acordarea de prestații sociale din partea instituțiilor, a tuturor serviciilor sociale a căror plată depinde de situația economică a solicitantului. ISEE se eliberează în urma prezentării unei declarații DSU (Dichiarazione Sostituiva Unica)

DSU este o declarație proprie care conține datele personale de venit și patrimoniale ale unei familii și este valabilă de la data depunerii și până în ziua de 15 ianuarie a anului următor.

 

Ilie Bîzoi