Medici din Olt, condamnați la închisoare pentru malpraxis

4
748

Medicii slătineni Mircea Tusciuc şi Paul Iancu au fost condamnaţi, miercuri, de Curtea de Apel Craiova, la câte trei ani şi şase luni închisoare cu executare, pentru uciderea din culpă a unui copil în vârstă de nouă ani, din Şerbăneşti. Totodată s-a luat măsura interzicerea exercitării pe o perioadă de trei ani a profesiei de medic, după executarea pedepsei. Decizia instanței este definitivă.

Decizia vine după ce dosarul celor doi medici trenează în justiție încă din 2010. Potrivit probelor administrate de anchetatori, pe 23 mai 2010, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, Paul Iancu, medic de gardă – medic primar ortoped la Spitalul Judeţean Slatina, nu l-a examinat corespunzător pe Cristian Grigore, în vârstă de  nouă ani, din Şerbăneşti, care  fusese adus cu ambulanţa, stabilind, în mod greșit, diagnosticul. La rându-i medicul Mircea Tusciuc, specialist primar în ortopedie şi chirurgie pediatrică, nu a acordat îngrijirile medicale necesare pacientului pe perioada internării şi a decis, deși starea de sănătate a pacientului nu impunea acest lucru, externarea copilului după trei zile, mai exact pe 26 mai 2010. Micuțul a fost reinternat în aceeaşi seară, iar în dimineaţa următoare Tusciuc a decis amputarea mâinii stângi a copilului. Din cauza complicaţiilor survenite, băiatul a decedat la 27 mai 2010. Inițial, în 2013, medical Mircea Tusciuc a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare cu executare, iar Paul Iancu, la doi ani. Hotărârea magistraților Judecătoriei Slatina a fost contestată la Curtea de Apel Craiova de inculpați, iar astăzi, la aproape cinci ani de la primul verdict al instanței, cei doi au fost condamnați, fiecare, la trei ani și șase luni cu executare. Totodată, Curtea de Apel Craiova a dispus, în cazul celor doi, interzicerea exercitării pe o perioadă de trei ani a profesiei de medic, după executarea pedepsei.

Mircea Tusciuc și Paul Iancu, au ajuns, miercuri seara, în închisoare. În timp ce Tusciuc a fost dus de polițiștii la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, Iancu a fost dus de oamenii legii din Ilfov, unde își are domiciliul, la Penitenciarul Rahova.

 

 

 

4 COMENTARII

  1. Arta e lungă, viaţa e scurtă, ocazia e trecătoare, experimentul e periculos, judecata e dificilă. aforism de Hipocrate

    Merita 12 ani inchisoare si interzicerea exercitării pe o perioadă de 20 de ani a profesiei de medic, după executarea pedepsei,respectiv despagubirea familiei victimei cu 100 de mii de euro.

  2. Trebuie facuta o verificare mai amanuntita care ar fi cauza care a dus la encefalita micutei AnaMaria Gheorghitoaia nu cumva vreun vaccin in care sunt introduse tulpini rezistente in la antibiotice, virusi si microbi care s-au dezvoltat dupa o perioada de timp. Este foarte important mass media sa stie daca micuta a facut vreun vaccin gripal sau antipneumococic. Vaccinurile sunt facute sa protejeze dar se pare ca unele au si efecte adverse

  3. E USOR SA CONMANI,ESTE FOARTE GREU SA APRECIEZI,DAR STAU SI MA GINDESC CA NUMAI DINTR-O FRACTURA NU SE MOARE,CE STIL DE VIATA A AVUT,DAR DE CE DR TUSCIUC N-A EXPEDIAT-O LA BUCURESTI?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here