Marfă nouă în magazinul Fiscului

0
1053

Treninguri adulți la 40 de lei, de copii la 25 de lei, blugi domnișoare la 30 de lei, geci de copii la prețuri cuprinse între 25 și 50 de lei, geci de damă la 35 de lei, bascheți de damă și de bărbat la 30 de lei perechea, pijamale de damă și de bărbați la 20 de lei perechea, cafea 250 mg la prețul de 8 lei, cafea 125 mg la prețul de 5 lei și set de produse de curățat la 15 lei. Acestea sunt doar câteva dintre mărfurile confiscate, în ultima perioadă, pe care Fiscul oltean le vinde, în prezent, prin magazinul propriu, la preţuri sub nivelul pieţei.

Valorificarea acestor bunuri se face prin vânzare la magazinul aflat în incinta Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Olt, la parter. Zilnic, în jur de 10-15 persoane intră în magazin în căutarea de chilipiruri. Cel mai bine vândute produse anul trecut au fost confecţiile şi încălţămintea. Pentru cei mai sceptici, care se îndoiesc de calitatea sau valabilitatea produselor expuse în acest magazin, reprezentanţii AJFP dau asigurări că marfa de pe rafturi nu prezintă probleme. Ea este verificată de o comisie de specialitate înainte de a fi scoasă la vânzare, formată din cinci membri: trei reprezentanţi de la Finanţe, un reprezentant de la Protecţia Consumatorilor şi un reprezentant al Poliţiei sau Jandarmeriei, în funcţie de ce autoritate a confiscat marfa.

Bunurile supuse vânzării care în perioada valorificării nu au putut fi comercializate sau au depăşit termenul de valabilitate, precum şi cele care nu au putut fi valorificate vor fi distruse sub supravegherea unei comisii de distrugere, a precizat Mihaela Marinescu, purtătorul de cuvânt al AJFP Olt.

În timp ce alimentele, îmbrăcămintea sau aparatura electrocasnică pot fi cumpărate direct din magazinul specializat al Fiscului, pentru bunurile licitate, în general imobile, terenuri sau autoturisme, ofertanţii trebuie să depună cererea de participare, oferta scrisă (într-un plic sigilat) şi dovada depunerii într-un cont al Trezoreriei, taxa de participare de 10 la sută din valoarea de pornire a licitaţiei pentru bunul solicitat.

Ilie Bîzoi