Proiect de lege: subtitrare pentru filmele și serialele românești

0
244

Un proiect de lege privind subtitrările filmelor și serialelor românești a fost depus la Camera Deputaților. Parlamentarii vor schimbarea legii audiovizualului așa încât televiziunile, naționale și locale, să ofere subtitrare în limba română pe filme, seriale și documentare românești, acestea urmând să fie accesibile și pentru persoanele care au deficiențe de auz. Numărul cetățenilor români care au probleme cu auzul se ridică la 30.000.

Adriana Săftoiu, deputat PNL, este cea care a inițiat proiectul și este susținută de colegi din toate partidele: PSD, PNL, USR, UDMR, ALDE, PMP, Minorități.

Conform inițiativei legislative, televiziunile „cu acoperire națională și locală vor asigura subtitrarea în limba română a operelor audiovizuale românești, cum sunt filmele cinematografice sau filmele realizate pentru televiziune – seriale, foiletoane și documentare.”

Propunerea de modificare a legii „susține demersurile statului român de a pune în aplicare prevederile convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, ratificate de România în anul 2011.”