CARACALUL PIERDE ȘI „BRUMA” DE INDUSTRIE… !

11
14845

Municipiul Caracal are doar două unități economice de interes național: YAZAKI ȘI ROMANIȚA SA.

Din păcate, chiar dacă în oraș și în zonă, există multă forță de muncă calificată și disponibilă, nu apar investitori serioși și puternici. Totodată, Caracalul dispune acum și de infrastructura necesară și de capacități mari de gaz metan, energie electrică și utilitățile necesare.

Paradoxal, din informațiile noastre, cele două mari unități industriale își vor închide porțile în perioada următoare. Prima, Yazaki, este interesată să-și mute locația în orașul Corabia, unde edilul local le-a oferit avantaje mari la utilități și reduceri la taxe și impozite. Aici se găsește și forță de muncă calificată, ieftină și la îndemână. A doua unitate, Romanița SA, din motive speciale, fără a avea o susținere directă din partea familiei Dinoiu, nu va mai putea face față concurenței tot mai mari existente în domeniul textile, tricotaje.

Edilii locali ai Caracalului au mai puțin timp pentru interesele comunității și mai mult pentru disputele legate de putere în primărie.

De fapt, unul trage „cea”, altul „hăis”, la carul care, în atare situație, se va rupe… în două!

PC

 

11 COMENTARII

 1. Bine ca se muta yazaki la corabia se mai potolesc si angajatele de la yazaki ca la 10 angajate 8 sunt c.rve toate liderele de la yazaki au frecat pixurile si au ajuns sefe! 🙂 🙂 🙂

  • Nu e ceva wow. Asa merg treburile in RO. Degeaba ai diploma de BAC sau ai vreo calificare in domeniu, daca nu știi sa cobori (ca femeie) sau nu esti pupincurist ( ca barbat).

 2. Intreb si eu :de ce primaria nu ofera facilitati pentru atragerea investitorilor?De ce nu fac nimic cu VagoaneleAnvelopele sa le ofere altora interesati sa investeasca in zona ?
  Da,este adevarat,sotia lucreaza n primarie si situatia e ridicola .Primarul si vicele se dusmanesc,nu si vorbesc,se barfesc pe ascuns.Vicele nu mai face nimic..sta in birou.

 3. De ce se doreste ca doar strainilor sa se ofere facilitati? Nu e normal sa fie tratati la fel ca si antreprenorii romani? Se pare ca nu renuntam la a fi slugi la straini si sa uitam de noi. De-aia suntem unde suntem, înca nu am uitat de „pupat talpa” la straini. Vai de noi!

 4. Ceva adevar este in ce spui …purtatoare o de cuvant/barfe a Primariei Caracal.
  Maine ,directoatea Dinoiu vine la fabrica si anunță ceva,de bine sau rău!
  Cat despre primar si bice nu i barfa, tu stii cel mai bine.

 5. Caracalenii au ce au votat. Nimic nu va merge deoarece singura grija a edililor, certati sau nu este sa isi asigure masa de votanti prin acordarea de ajutoare sociale locuitorilor de pa carpati dar si altor amarati usor de manipulat. In oras nu merge decat ce doreste derutatul ciocan, restul sa se duca de rapa, interesul poarta fesul, deci votati psd in cotinuare si viata va fi mereu neschimbata.

  • @ Cornel. D-le Cornel sunteti in campanie electorala, hai lasati-ma cu prostia mea ,nu am nevoie si de a voastra , am mai avut fantezii portocalii si m-am ales doar cu punga portocalie si cu clanu ‘cu mormanu”. Aici se discuta de investitori , investitorii s-au dus in general catre resedintele de judet, catre vest , Cluj-Napoca , Timisoara , Oradea , Arad pentru ca sunt langa autostrada ungurilor , probabil vor veni si prin orasele mici din Oltenia sau Moldova cand vor fi gaze peste tot , cand vor fi autostrazi peste tot , si nici atunci nu vor veni . Nokia dc a plecat de la Cluj ? Din cauza PSD ? Nokia a plecat din cauza mafiotilor pedelisti care nu erau multumiti de spagi . Nu mai umbla pe aratura pentru ca te murdaresti

 6. Nu fac politica si nu sunt in campanie electorala, de fapt nici nu ma prea intreseaza cine este la primarie si ce face deoarece in Caracal oamenii nu au alternative din moment ce dezbaterile politice de drapta se fac la carcima lui Iliescu din Targu Vechi. Cel care a blocat, la inceputuri investitorii in oras a fost vestitul primar Anghel, care a preferat niste oameni de afaceri veniti de nicaieri in locul unor compenii gen Pirreli apoi orasul a fost izolat di cauza infrastructurii proaste, dn6 trebuia finalizat in 2013, centura la fel, intrarile si iesirile in oras si in judet sunt la pamant, strazile nu mai vorbesc( vezi trecerea la nivel de cale ferata pe Calea Bucuresti). Aceste lucrari au inceput sub pdl si au fost blocate de psd , cotractele lui Nelu Iordache au fost de notorietate.
  Sicer vorbind, mai este o problema, pot sa vina investitori cu carul dar nu vor gasi forta de munca fiindca, in Caracal exista mentalitatea – nu ma duc eu sa munces sa-i fac burta mare la patron, prefera ajutorul social sau pleaca in strinatate, in cel mai fericit caz (spun asta fiindca am paticipat la mai multe recrutari de personal din partea unei firme de resurse umane). Deci nu sunt in campanie electorala, cand am zis votati psd, stiam ca nu aveti alternativa, imi pare rau fiindca am trait cei mai frumosi 20ani din viata in orasul Caracal.

 7. Domnule Cornel,aveti dreptafe,sunteti sincer,Caracalul a avut parte de pdimari certati cu…politicul si cu puterea:AnghelCiocazan,actualul.Adica oameni slabi,prosti judecatori pe scena politica.Cine sa ia primaria ?Cernat,Cristi carciumarul…PSD este puternic,pnl e o ruină.

 8. Mun`cipiul Caracăl este de mult timp în moarte clinică din cauza imposturii politice , a indolenței și nesimțirii ….părerea mea este că fenomenul devine ireversibil , de necontrolat !Dacă răd toți de noi pornind de la căruța de proști acum ar trebui să râdă în hobote pentru că la alegeri s-au răsturnat vagoane….Orașul arată absolut jalnic , mult mai rău decât după război , iar despre primar numai de bine , vorba aia….MÂNDRĂ CORABIA , MEȘTER CÂRMACIUL ! Apropos , cum se descurcă cu Iphone-urile alea 7s , nu și-au prins încă urechile în ele ??? Cineva mi-a spus că o să-și angajeze conslieri IT să-i învețe cum să le folosească….iar în școli și spital ne cade tencuiala-n cap !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here