Viceprim-ministrul Paul Stănescu: „În maximum 3 săptămâni, sper să fie semnate toate contractele pe PNDL II”

3
516

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a participat luni, 19 februarie, la lucrările celei de-a XXI-a sesiuni ordinare a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), cu caracter jubiliar.

Cu această ocazie, viceprim-ministrul Paul Stănescu a prezentat stadiul unor proiecte derulate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), între care Codul Administrativ al României, precizând că proiectul acestuia a fost depus la Parlament în luna decembrie și se aşteaptă ca Parlamentul să-l dezbată și să-l adopte în prima sesiune parlamentară din acest an.

De asemenea, ministrul Dezvoltării a vorbit despre Codul finanțelor publice locale, un alt proiect la elaborarea căruia o contribuție importantă au avut-o reprezentanţii autorităţilor publice locale: „Și cu acest proiect suntem într-o fază avansată, mai avem câteva aspecte de clarificat cu Ministerul Finanțelor Publice și sperăm ca în luna aprilie să-l înaintăm spre adoptare Parlamentului României”, a precizat vicepremierul Stănescu.

În ceea ce privește echilibrarea bugetelor locale, prin Legea bugetului de stat nr. 2/2018, conform Programului de Guvernare, s-a instituit un sistem care să ducă la asigurarea unei finanțări de 750 lei/locuitor pentru fiecare comună, oraș sau municipiu din România. Ministerul Finanţelor Publice va analiza structura excedentului la 31.12.2017. „În acest context, până la finalizarea analizei respective, am promovat un proiect de ordonanță de urgență prin care să permitem autorităților locale utilizarea excedentului și pentru cheltuielile cu personalul, cheltuielile cu corecțiile financiare aferente proiectelor, cheltuielile cu sentințele civile definitive, precum și pentru plata arieratelor, a adăugat ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Totodată, Programul Național de Dezvoltare Locală, aflat acum în etapa a II-a, s-a dovedit un program extrem de util pentru dezvoltarea României şi care generează deja rezultate la nivelul autorităților publice locale: „În maximum 3 săptămâni, sper să fie semnate toate contractele pe PNDL II”, a concluzionat viceprim-ministrul Paul Stănescu.

Ilie Bîzoi

 

3 COMENTARII

 1. „A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce se va întâmpla mâine, săptămâna viitoare, luna viitoare. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat.” — Winston Churchill

  Dar dupa 22 februarie a.c. o să cadă șandramaua lui Stănescu…. După această dată rămâne de văzut cine o să semneze contractele respective,deoarece Stănescu dupa această dată (așa cum a promis) o sa semneze cererea de demisie din funcția de vicepremier si de ministru…

 2. Paul Stanescu sa citeasca Constitutia Romaniei din 1991..Nu de alta,dar daca citeste Constitutia Regala din 1923 ,poate sa facă aplopexie…In acest sens,sa citeasca interviul lui Augustin Zegrean.
  Reporter: Cum vedeți scandalul din ultima vreme din jurul DNA?

  Augustin Zegrean:”” Este trist, ar trebui să înceteze lucrurile acestea… Nu se poate, vorbim de stat de drept, într-un stat de drept nu dai decizii de partid prin care să schimbi un procuror din funcție. Este o instituție a statului, este o instituție care funcționează, dacă nu le mai convine, dacă se constată că această instituție este dăunătoare pentru stat, există altă metodă de a rezolva această problemă: se poate desființa, se poate modifica legea de organizare și funcționare, dar nu să faci presiuni, cu 20, 30 50 – 1000 de ziarişi să-i trimit acolo să pună întrebări dictate din studiouri.
  Nu așa se rezolvă lucrurile! DNA-ul apărut în 2004 în România. Dacă se constată că nu mai este necesar nu au decât să-l desființeze, dacă nu mai este necesar! Eu nu am spus că nu este necesar! Eu spun că și-a făcut treaba, pentru că avem atâtea exemple de oameni care au fost trimiși în judecată și condamnați pentru infracțiuni de corupție.
  Dacă nu ar fi fost vinovaţi, nu cred că judecătorii i-ar fi trimis la închisoare. Eu chiar chiar nu cred că în țara aceasta un judecător poate să trimită pe cineva la închisoare, la comandă. Nu cred lucrul acesta pentru că se teme și el că îi vine rândul… Cine scoate sabia, de sabie piere!,,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here