Planuri măreţe pentru USR

3
533

Sâmbătă, 10 februarie 2018, deputaţii USR, Tudor Pop şi Cristian Seidler, alături de Silviu Andrei, au ţinut o conferinţă de presă, în care au prezentat proiectul „USR e vocea ta”. După primul an politic, conducerea are în portofoliu trei obiective şi două instrumente pentru a-şi atinge scopul: ziarul „USR e vocea ta”, care prezintă principalele activităţi desfăşurate în anul 2017 de parlamentarii şi filialele USR,  plus chestionarul de pe urma căruia vor să afle nevoile cetăţenilor atât la nivelul local, cât şi la nivel naţional.

Cotidianul nostru a venit cu două întrebări pentru deputaţii Tudor Pop şi Cristian Seidler. La întrebarea „De ce USR a votat în Senat pentru înfiinţarea liceului romano-catolic la Târgul Mureş?” răspunsul a venit din partea deputatului Cristian Seidler: „Liceul exista, copiii mergeau la o şcoală pe care au ales-o împreună cu părinţii. Este un liceu, o instituţie de învăţământ, la care nişte copii care nu au nicio vină, trebuie să poată să meargă în continuare. În Târgul Mureş sunt două clădiri, corpul A şi corpul B, în care funcţionează două instituţii de învăţământ şi doar corpul B este liceul romano-catolic. Votul nostru a fost pentru ca nişte copii indiferent de religie sau etnie să poată să meargă la şcoală, în continuare”.

La a doua întrebare: „Cum vedeţi poziţionarea lui Nicuşor Dan – fondatorul partidului – în viitorul formaţiunii politice USR?” tot omul politic menţionat mai sus a luat cuvântul, afirmând: „Aceasta este o decizie pe care trebuie s-o ia dânsul. Din punctul nostru de vedere a fost fondatorul partidului, a fost un candidat la primăria Bucureşti unde a obţinut un scor spectaculos de 30%”.

 

Florina DINU

3 COMENTARII

  1. Pur si simplu va aflati in treaba, adica nu faceti nimic; sau cel mult derutati alegatorii si dezbinati opozitia! Oare, o opozitie sanatoasa inseamna doar sa scrii mesaje pe hartii A4 si sa le ridicati ostentativ la nivelul sanilor, sa le putem vedea cu totii si sa ramanem uimiti de ce minti „inteligente” dispuneti voi? In concluzie, lasati-i pe altii! Sau probati cu activitati concrete, altfel sunteti cu vrajeala si voi, la fel ca cei de la PSD sau de la PNL. Si vreti si voi in motz!

  2. Daca va considerati jurnalisti profesionisti si echibrati,e a firesc sa spuneti tot adevarul despre ce s-a discutat in cadrul conferintei de presa a USR..Dar mentalitatea de jurnalisti aserviti partidului neocomunist PSD va determina sa fiti mereu partiali…O stire este buna,rea,dar adevarata.Daca aveti constiinta,atunci asa trebuie sa faceti.Sa fiti cu adevarul,deoarece impotriva adevarului nu putem face nimic,ci pentru adevar.
    Deputaţii de Bucureşti Tudor Rareş Pop şi Cristian Seidler au vorbit în cadrul conferinţei de presă de la Slatina, judeţul Olt, despre cele mai noi proiecte ale formaţiunii politice din care fac parte, Uniunea Salvaţi România, anunţând că luni se va lansa oficial proiectul „Fără penali în funcţii publice“. Acesta este o iniţiativă cetăţenească de modificare a Constituţiei României astfel încât persoanele condamnate penal să nu mai poată ocupa funcţii şi demnităţi publice.

    După depunerea la Consiliul Legislativ a proiectului de modificare a Constituţiei se va aştepta timp de 30 de zile un răspuns, din momentul publicării în Monitorul Oficial putându-se demara, efectiv, campania de strângere a celor 500.000 semnături necesare. Deşi numărul de semnături necesare este foarte mare, membrii USR sunt convinşi că vor reuşi, în acest demers având deja alături şi alţi parteneri.

    Întrebaţi dacă se aşteaptă la un proces mai greoi de strângere a semnăturilor în judeţul Olt, judeţ în care PSD a obţinut cele mai bune rezultate în alegeri, Seidler a declarat: „Cu atât mai mult aici, unde oamenii ştiu că 20% din bani mergeau spre şpagă, ar trebui să semneze pentru «Fără penali în funcţii publice», ca oameni de tipul acesta (n.r. – referire directă la Darius Vâlcov, primar al Slatinei în două mandate, în perioada 2004-2012, artizanul programului de guvernare, în prezent consilierul premierului Viorica Dăncilă, condamnat, pe 8 februarie, în prima instanţă, la opt ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie), care i-au furat pe plătitorii de impozite, le-au băgat mâna în buzunar, pentru că nu este nicio diferenţă între hoţia de tipul buzunărire pe stradă şi hoţia de tipul deturnare de fonduri publice, tot din banii fiecăruia dintre noi se fură de fapt, să nu mai aibă acces la demnităţi publice şi nici la gestionarea de bani publici“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here