Câinii de la Sărăcești, în așteptarea stăpânilor

0
453

La târgul de adopții canine din data de 3 februarie 2018, găzduit de Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân Slatina, au fost prezenți doi iubitori de animale. Aceștia au fost interesați să adopte un câine de talie mare, pentru a-l ține în curte. Cum exemplarele deja existente nu s-au încadrat în tiparul patrupedului perfect pentru cei doi, conducerea i-a asigurat pe musafiri că îi va ține la curent cu evoluția câinilor capturați, astfel încât, pe viitor, cei doi să fie stăpânii unui câine după bunul plac.

Dacă slătinenii nu sunt prea dornici să adopte un patruped, cererile de adopție au venit din alte localități precum Corabia sau București.

Adopția la distanță a început să ia avânt printre slătineni. În momentul de față două exemplare canine au fost adoptate la distanță, unul din luna decembrie 2017, iar cel de-al doilea din data de 8 februarie 2018. Această nouă metodă constă în achitarea unei taxe lunare de aproximativ 244 lei de către iubitorul de animale, către conducerea adăpostului, care va adăposti în continuare patrupedul.

În luna ianuarie, 122 de exemplare canine au fost capturate și aduse în centru. Dintre acestea, doar 33 de exemplare și-au găsit un stăpân. În momentul de față, în adăpostul canin de la Sărăcești sunt 97 de suflete care așteaptă să fie adoptate de către iubitorii de animale.

Lunar, adăpostul canin de la Sărăcești va organiza târguri de adopție canină, în prima sâmbătă a fiecărei luni.

 Sterilizare gratuită în 2018

Consiliul Local Slatina prin Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân Slatina desfășoară pe tot parcursul anului 2018 sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân de rasă comună, de pe teritoriul municipiului Slatina.

Cei interesați de această acțiune, deținători de câini de rasă comună cazați pe proprietățile pe care le dețin în municipiul Slatina, vor depune o cerere la Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân Slatina, str. Prunilor, nr.8, sau direct la Primăria municipiului Slatina în care vor specifica următoarele date: nume și prenume, adresa completă, seria și nr. actului de identitate, numărul de telefon, plus numărul de câini pentru care solicită sterilizarea cu mențiunea dacă exemplarele sunt sau nu microcipate, respectiv dacă au sau nu carnete de sănătate.

În baza cererii, stăpânii vor obține de la Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân Slatina un bon de ordine în baza căruia se vor deplasa la medicul veterinar de liberă practică indicat în bonul de ordine pentru efectuarea sterilizării.

 “Curcubeul” de la Sărăcești

Alb, albastru, galben și roșu sunt culorile care dau “viață” clădii adăpostului canin de la Sărăcești. La prima vedere, clădirea dă impresia unei grădinițe pentru copii. Nu se știe dacă nuanțele au fost alese dintr-un motiv anume, având o simbolistică aparte, dar cert este că atrage atenția oricărui trecător.

 

Florina Dinu