In memoriam, Marin Berneanu

0
979

   S-a stins din viață ziaristul Marin Berneanu! Vestea grea a lovit ca trăznetul în inimile celor care avuseseră privilegiul să-l cunoască. Trupul lipsit de viață a fost depus luni, 5 februarie, la Catedrala Nouă a Slatinei. Cât de nefiresc pot suna aceste cuvinte, asociindu-le cu numele unui om al cărui suflet clocotea de viață, care avea puterea să-i contamineze pe cei din jur cu bucuria de a trăi, cu spiritul său jovial, mereu pregătit cu o glumă, cu o autoironie, mereu gata de acțiune, gata să ajute la nevoie un coleg, un prieten.

   Scria parcă în joacă. Îi plăcea să obțină tot ce se putea de la puterea fiecărui cuvânt, se bucura ca un copil de fiecare dată, când termina de scris, șlefuindu-și cu grijă materialele ce aveau să vadă lumina tiparului. Își respecta cititorii, de parcă i-ar fi cunoscut personal pe toți. Știa să se adreseze direct, convingător, asumându-și onest datoria de mare răspundere a formatorului de opinie.

   La fel de responsabil s-a comportat și în ultima clipă a vieții. Aflat la volan, în drum spre casă, a mai avut tăria să oprească mașina pe dreapta, pentru a evita un posibil accident, atunci când l-a atins îngerul morții. S-a dus, apoi, acolo unde sunt așteptați, în final, toți muritorii. Ieri a fost ultima zi în care ziaristul Marin Berneanu venea de la pescuit, patima sa de-o viață, pentru care nu precupețea niciodată timpul liber.

   Azi și mâine, cei care l-au cunoscut și l-au prețuit, pot să-i spună adio, la Catedrala de lângă Casa Tineretului, iar miercuri îl pot conduce pe ultimul drum, la Pleșoiu, unde trupul său va fi redat pământului din care a fost zămislit.

   Dumnezeu să-i ocrotească sufletul bun!