Senatorul de Olt, PAUL STĂNESCU, referitor la dosarul DNA: „…TOTUL A FOST LEGAL!”

4
698

În urmă cu aproape 7 ani, în baza unui raport al Curții de Conturi Olt, s-au efectuat verificări de către DNA Craiova privind sponsorizarea echipei de fotbal FC Aluminiul Slatina,  de către Consiliul Județean Olt și Primăria Slatina. În cauză au fost incriminate mai multe persoane și, după verificări, DNA Craiova a dat solușia de neîncepere urmărire penală, nefiind creat nici un prejudiciu.

Ciudat este  faptul că, în urmă cu puțin timp, după intrarea în guvern a lui Paul Stănescu, DNA redeschide dosarul „Bani pentru Fotbal”. Bine, bine, probabil că sunt probe noi, am zice noi, cei care la vremea respectivă am tratat acest subiect (chiar foarte virulent) în Gazeta Oltului. Un lucru nu înțelegem: de ce acum și, mai ales, de ce, doar împotriva lui Paul Stănescu?!!! Vom vedea ce va hotărî Inalta Curte de Casație și Justiție care va decide dacă se va redeschide sau nu acest dosar.

Publicăm mai jos punctul de vedere al senatorului de Olt, ministru și vicepremier al Guvernului României, Paul Stănescu:

„În 2010, Curtea de Conturi a făcut verificări de fond, a spus că totul e în regulă. După aceea, un cetăţean a cărui identitate, spune DNA, nu a fost găsită a făcut o sesizare în dosarul cu finanţarea echipei de fotbal Alro Slatina şi au început cercetările. DNA Craiova a avut un expert, au verificat dacă există prejudiciu, DNA Craiova a zis că nu există prejudiciu şi în baza constatărilor au dat neînceperea urmăririi penale. Pe 17 ianuarie 2018, DNA cere redeschiderea din nou a acestui dosar. Nu ştiu care e cauza (…) Mai sunt încă trei auditori de la Curtea de Conturi citaţi în acest dosar şi s-a amânat. Ceea ce vă pot spune eu este un lucru clar: în momentul în care voi deveni inculpat în acest dosar, eu, Paul Stănescu, îi voi pune demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie să ştiţi de la mine. Declaraţia mea este o certitudine (…). Eu cred ca totul a fost legal”

 • „ESTE O MARE PROSTIE, NU ÎNȚELEG DE CE SE LEAGĂ DE PAUL STĂNESCU…”

Fostul deputat de Olt, actualmente primar al Comunei Colonești, NICOLAE STAN, în urmă cu 7 ani, a făcut mai multe reclamații penale împotriva primarului de atunci, Darius Vâlcov. Dosarele în cauză au primit (ciudat, nu?) din partea DNA, toate, propuneri de neînceperea urmăririi penale. Ulterior s-a confirmat faptul că, multe aspectele semnalate de fostul deputat au stat la baza viitoarelor dosare ale lui Darius Vâlcov.

Numai că, în mass-media națională a apărut o știre: dosarul de redeschidere, de către DNA, a cauzei lui Paul Stănescu, are la bază un denunț al lui Nicolae Stan.

„… Minciuni, este o mare prostie! Eu nu am făcut niciodată reclamație împotriva domnului Paul Stănescu, pe care-l respect mult. El l-am reclamat pe Darius Vâlcov și nu înțeleg de ce mă consideră pe mine… denunțător” ne-a declarat Nicolae Stan.

Credem că doar instanța de judecată competentă va stabili adevărul în această cauză.

RD

4 COMENTARII

 1. Cei mai mulţi îşi închipuie că politica e un fel de distracţie, cu foloase şi onoruri. Politica e ceva grav, grav de tot. Ai în mâna ta viaţa şi viitorul ţării tale.Ion I.C. Bratianu

  Baronii roșii vor să scape de cătușe prin modificarea Codului penal,dar nu vor av a sorti de izbanda.
  Paul Stanescu un comunist vopsit in democrat a intrat in politică prin viclenie si o iasă din politica prin usa din dos a istoriei…Din pacate,Paul Staescu nu este singurul politician corupt.
  România este țara cu cei mai bogați politicieni (cei mai mulți îmbogățiți peste noapte) și cu cei mai mulți cetățeni săraci din Uniunea Europeană.Politicienii s-au bătut între ei, au încheiat legături de prietenie care au avut drept scop îmbogățirea proprie.

  Corupția s-a infiltrat adânc în politica românească făcând „alianță” cu abuzul în serviciu, mita și conflictul de interese. Legile au fost și sunt fentate cu ușurință.

  Iată lista cu cei mai corupți politicieni care au ocupat sau ocupă cele mai înalte funcții politice în România:

  ADRIAN NĂSTASE (2000-2004)
  Condamnat definitiv în iunie 2012 la doi ani de închisoare cu executare Dosarul Trofeul calității, condamnat definitiv în ianuarie 2014 la 4 ani de închisoare cu executare în Dosarul Zambaccian. Adrian Năstase a a mai fost implicat și în controversatul Dosar EADS, o afacere transpartinică, în care prejudiciul este de peste 1 miliard de euro, început în timpul mandatului său de premier.

  DAN VOICULESCU (USL București)
  Condamnat definitiv în 2014 la 10 ani de închisoare cu executare în Dosarul Privatizării. A fost condamnat în Dosarul de coruptie privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Prejudiciul în dosar este de peste 60 de milioane de euro și va fi recuperat de la toti cei cei condamnati în dosar. Dan Voiculescu are o avere estimată la 120 de milioane de euro.

  VIOREL HREBENCIUC
  Este campion în acuzații. A fost acuzat de șase infracțiuni. Procurorii DNA l-au reținut în anul 2014 pe Viorel Hrebenciuc, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, spălare a banilor, cumpărare de influență, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, în Dosarul privind retrocedarea ilegală a peste 43.000 de hectare de păduri. AVEREA FABULOASA a fostului lider PSD, VIOREL HREBENCIUC, spune depășeste ușor suma de un miliard de euro!

  ELENA UDREA
  Fostul ministru Elena Udrea, s-a aflat în arest, în dosarul Gala Bute, fiind acuzată de mai multe infractiuni de coruptie comise în perioada 2010 – 2012, privind administrarea fondurilor publice de către Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT). Astfel, Elena Udrea a fost acuzată de trei infracțiuni de luare de mită, precum și de abuz în serviciu și tentativa la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene. Procurorii DNA au estimat prejudiciul adus de Elena Udrea statului roman la 15 milioane de euro. Suma fabuloasă ar fi trebuit recuperată prin punerea sub sechestru a întregii sale averi. Elena Udrea are o avere de peste 5 milioane de euro.

  TRAIAN BĂSESCU (2004-2014)
  Implicat în Dosarul Flota, în scandalul legat de casa din Mihăileanu și creditul la CEC, familia acestuia a fost acuzată de implicare în Dosarul Nana, fratele președintelui a fost arestat preventiv în 2014 pentru luare de mită. Dosarul Flota în care ar fi fost implicat Băsescu Traian a adus României un prejudiciu estimat la 324 milioane de dolari în urma dispariției flotei maritime. Traian Băsescu și-a aprobat singur, pe vremea când era primar al Capitalei, dreptul de a cumpăra imobilul din Strada Mihăileanu, nr. 2, repartizat inițial de stat ca locuințムde serviciu. Apărătoarea lui Traian Băsescu în fața acuzațiilor de fals și uz de fals a fost Elena Udrea.

  DAN ȘOVA
  A fost pus de către DNA sub control judiciar în Dosarul de corupție care privește contractele dintre casa de avocatura a acestuia și companiile energetice Turceni și Rovinari. Alte acuzații: fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), evaziune fiscală în formă continuată,spălare de bani. DNA a vrut să demonstreze că fostul ministru a încasat sute de mii de euro pentru înțelegeri prin care statul a fost prejudiciat cu 71 milioane de lei, adică peste 16 milioane de euro.

  SEBASTIAN GHIȚĂ
  Judecat de 12 ani și 5 luni într-un Dosar în care a fost acuzat de fals și complicitate la înșelăciune, faptele s-au prescris în 2014. În anul 2015 a fost trimis în judecată pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani. Procurorii l-au acuzat pe Ghita ca a fost implicat în anul 2000 într-o rețea de companii care, eludând legea, ar fi păgubit statul român de plata unor taxe aferente unor tranzacții cu produse petroliere. Prejudiciul a fost calculat la 20 de miliarde de lei vechi. Averea lui Sebstian Ghiță este de peste 100 de milioane de euro.

  ADRIEAN VIDEANU
  A fost acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare. Videanu a fost chemat la DIICOT în Dosarul Romgaz, în care prejudiciul ar fi fost stabilit la 62 de milioane de euro. În perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, Adriean Videanu, în calitate de ministu al Economiei, a aprobat, semnat și susținut în Guvern un număr de șase ordine, prin care l-ar fi favorizat pe omul de afaceri Ioan Niculae. Este un om politic cu o avere impresionantă, peste 20 de milioane de euro.

  VERESTOY ATTILA
  Implicarea senatorului UDMR în defrișările masive din mai multe județe din țară, face obiectul unui stufos dosar la care procurorii DNA lucrează. Verestoy Attila se poate considera un veteran în Parlament. Reales, în 2012, într-un colegiu din Harghita, Verestoy se află la al șaptelea mandat de senator. Putred de bogat, cunoscut sub poreclele de Drujba lui Dumnezeu, Groful defrișării pădurilor sau Kerestoy pentru modul diabolic în care a devalizat pădurile din Harghita și Covasna, udemeristul a reușit să obțină de-a lungul anilor o *avere uriașă estimată, la finele anului trecut, la aproximativ 75 de milioane de euro.

  CĂLIN POPESCU TĂRICEANU
  Tăriceanu, catalogat ca cel mai mare apărător al sistemului corupt. Conform stiripesurse.ro exista un document despre mitele din Dosarul Microsoft EADS în care ar fi fost implicat Tăriceanu. În afacerea Microsoft: 2.700.000 USD urmau să se plătească mitele către Călin Tariceanu, Eugen Teodorovici, Karoly Borbely. Practic, în ultimii zece ani ani de politică, averea lui Tăriceanu s-a rotunjit la toate capitole: terenuri, case, mașini, bani din conturi. Călin Popescu Tăriceanu, figurează cu o avere de 15 milioane de dolari.
  DARIUS BOGDAN VALCOV ,
  MINEL PRINA
  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea pronunţa marţi sentinţa în dosarul în care Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi fost ministru al Finanţelor, este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

  La ultimul termen al procesului din 9 ianuarie, un procuror DNA a cerut judecătorilor să-i condamne pe inculpaţii din acest dosar la pedepse cu executare, orientate spre maxim prevăzut de lege, dar şi confiscarea bunurilor găsite la percheziţii, printre care trei lingouri din aur şi 172 tablouri.

  Reprezentantul DNA a arătat că, în perioada 2009 – 2010, în calitate de primar al municipiului Slatina, Darius Vâlcov a acceptat promisiunea unui comision de 20% dintr-un contract pentru reabilitarea reţelelor de apă din cinci localităţi din judeţul Olt, primind în total suma de 6,6 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here