Senatorul de Olt, PAUL STĂNESCU, referitor la dosarul DNA: „…TOTUL A FOST LEGAL!”

0
813

În urmă cu aproape 7 ani, în baza unui raport al Curții de Conturi Olt, s-au efectuat verificări de către DNA Craiova privind sponsorizarea echipei de fotbal FC Aluminiul Slatina,  de către Consiliul Județean Olt și Primăria Slatina. În cauză au fost incriminate mai multe persoane și, după verificări, DNA Craiova a dat solușia de neîncepere urmărire penală, nefiind creat nici un prejudiciu.

Ciudat este  faptul că, în urmă cu puțin timp, după intrarea în guvern a lui Paul Stănescu, DNA redeschide dosarul „Bani pentru Fotbal”. Bine, bine, probabil că sunt probe noi, am zice noi, cei care la vremea respectivă am tratat acest subiect (chiar foarte virulent) în Gazeta Oltului. Un lucru nu înțelegem: de ce acum și, mai ales, de ce, doar împotriva lui Paul Stănescu?!!! Vom vedea ce va hotărî Inalta Curte de Casație și Justiție care va decide dacă se va redeschide sau nu acest dosar.

Publicăm mai jos punctul de vedere al senatorului de Olt, ministru și vicepremier al Guvernului României, Paul Stănescu:

„În 2010, Curtea de Conturi a făcut verificări de fond, a spus că totul e în regulă. După aceea, un cetăţean a cărui identitate, spune DNA, nu a fost găsită a făcut o sesizare în dosarul cu finanţarea echipei de fotbal Alro Slatina şi au început cercetările. DNA Craiova a avut un expert, au verificat dacă există prejudiciu, DNA Craiova a zis că nu există prejudiciu şi în baza constatărilor au dat neînceperea urmăririi penale. Pe 17 ianuarie 2018, DNA cere redeschiderea din nou a acestui dosar. Nu ştiu care e cauza (…) Mai sunt încă trei auditori de la Curtea de Conturi citaţi în acest dosar şi s-a amânat. Ceea ce vă pot spune eu este un lucru clar: în momentul în care voi deveni inculpat în acest dosar, eu, Paul Stănescu, îi voi pune demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie să ştiţi de la mine. Declaraţia mea este o certitudine (…). Eu cred ca totul a fost legal”

  • „ESTE O MARE PROSTIE, NU ÎNȚELEG DE CE SE LEAGĂ DE PAUL STĂNESCU…”

Fostul deputat de Olt, actualmente primar al Comunei Colonești, NICOLAE STAN, în urmă cu 7 ani, a făcut mai multe reclamații penale împotriva primarului de atunci, Darius Vâlcov. Dosarele în cauză au primit (ciudat, nu?) din partea DNA, toate, propuneri de neînceperea urmăririi penale. Ulterior s-a confirmat faptul că, multe aspectele semnalate de fostul deputat au stat la baza viitoarelor dosare ale lui Darius Vâlcov.

Numai că, în mass-media națională a apărut o știre: dosarul de redeschidere, de către DNA, a cauzei lui Paul Stănescu, are la bază un denunț al lui Nicolae Stan.

„… Minciuni, este o mare prostie! Eu nu am făcut niciodată reclamație împotriva domnului Paul Stănescu, pe care-l respect mult. El l-am reclamat pe Darius Vâlcov și nu înțeleg de ce mă consideră pe mine… denunțător” ne-a declarat Nicolae Stan.

Credem că doar instanța de judecată competentă va stabili adevărul în această cauză.

RD