Terenul de la “UM-GARĂ“ va avea în sfârșit o destinație publică

1
1523

MALL sau PARC PUBLIC sau… !

În anul 2012, primarul Darius Vâlcov a realizat că terenul de aproape 5 ha, din zona centrală a municipiului Slatina, este o mină de aur pentru bugetul local și, de ce nu, pentru buzunarele unor persoane.

S-a reușit să se consemneze un Protocol între primăria municipiului Slatina și Ministerul Apărării, prin care se făcea transferul terenului, iar primăria urma să pună la dispoziția ministerului un număr de apartamente de serviciu (este o poveste lungă și urâtă).

Termenul de 5 ani, prevăzut în protocol, a expirat anul trecut, și normal, prevederile stabilite nu-și mai aveau valabilitatea legală. Noua administrație locală nu s-a implicat în continuarea și realizarea acestui proiect , și bine a făcut, care avea multe “hibe” și tentative prin care s-a încercat încălcarea sau eludarea legii. Primăria Slatina, după anularea vechiului Protocol, a demarat acțiunea de transfer al terenului respectiv, de la acest minister către patrimonial public al acestei instituții slătinene și este în prag de finalizarea ei.

În cursul săptămânii, în regim de urgență, a avut loc o ședință a Consiliului Local Slatina, prin care s-au aprobat 2 hotărâri legate de acest subiect important (Anexă).

Nu dorim să intrăm în profunzimea și modul în care s-a făcut expunerea de motive a proiectelor de hotărâre. Un singur lucru trebuie să se înțeleagă – chiar dacă deranjăm sau supărăm pe cineva din primăria Slatina – că, această “mină de aur” trebuie folosită pentru un scop bine gândit, analizat și fundamentat. Trebuie luate în calcul: un studiu de impact, prin consultarea mediului local de afaceri, a slătinenilor și a specialiștilor în domeniile de interes.

Nu trebuie să primeze sursele de venituri financiare, ci, doar interesele comunității locale și trebuie privit cu atenție spre viitor: extinderea orașului, căile rutiere, utilitățile, mediul, activitățile sportive, etc.

Anexa 3 – http://https://we.tl/D6qlN57HYB

Anexa 4 – http://https://we.tl/0888FV7BLT

Vom reveni.

1 COMENTARIU

  1. Intre timp, au fost taiati fara mila multi arbori de toata frumusetea! Cei care au hotarat porcaria asta, considera ca Slatina (un oras ultrapoluat!!) are prea multa verdeata? Intre timp, niste cladiri care erau cat se poate de solide si bine construite, se degradeaza pe zi ce trece. Acoperisurile lor sunt intr-o stare deplorabila, probabil ca sunt lasate asa intentionat, pentru a grabi degradarea cladirilor si, in final, domolarea lor. Chiar nu puteau fi reconditionate , modernizate si apoi redate circuitului public? Sau treaba asta incurca niste „socoteli”? Oricum, toata tarasenia incepe sa puta rau de tot!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here