Numeroase nereguli descoperite de inspectorii DSVSA în județ

0
499

Inspectorii din cadrul DSVSA Olt au efectuat recent  un număr de 46 de controale în unități care își desfășoară activitatea în următoarele domenii: abatoare, unități de procesare carne, unități de depozitare a produselor de origine animală și nonanimală, supermarketuri, unități de alimentație publică (restaurante, fast food-uri, grătare mici, laboratoare patiserie-cofetărie), magazine alimentare și târguri. Pentru neregulile constatate au fost aplicate amenzi în valoare de 10.600 lei.

În urma controalelor efectuate au fosr depistate numeroase deficiențe precum: depozitare necorespunzătoare, etichetare necorespunzătoare, manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare, fără respectarea normelor de igienă, supraaglomerarea în spațiul de depozitare, echipament de protecția alimentelor incomplet, dar și nerespectarea programului de autocontrol. Inspectorii din cadrul DSVSA Olt au reținut oficial 154,243 kg produse alimentare (carne, preparate din carne, pește, produse lactate).

Totodată, în ultima săptămână, la circumscripțiile sanitare veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din județul Olt au fost efectuate un număr de 980 examene trichineloscopice directe, toate fiind corespunzătoare. În aceeași perioadă, în Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Olt, au fost efectuate 65 de examene trichineloscopice, prin metoda digestiei artificiale, pentru porcii mistreți împușcați în partidele de vânătoare organizate în fondurile cinegetice din județ, fiind depistate trei probe pozitive provenite din fondurile de vânătoare Izvoru, Ianca și Cârlogani. Carcasele provenite de la cei trei porci mistreţi  au fost dirijate către unităţile de neutralizare, conform legislaţiei sanitare veterinare în vigoare.