Manifestări prilejuite de Sărbătoarea Nașterii Domnului, la Centrul Social Multifuncțional din Grădinari

0
438

Aproape o sută de copii din cadrul Centrului Social Multifuncţional din comuna Grădinari al Arhiepiscopiei Craiovei au participat săptămâna aceasta la o serie de manifestări, prilejuite de Sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Hristos.

Manifestarile au debutat cu un concurs intitulat ,,Datini din străbuni”, care a ajuns în acest an la a III-a ediție. Concursul a avut două sectiuni : în prima sectiune, copii, organizați în echipe de lucru, au raspuns la întrebări legate de tradițiile strămoșești și despre sărbătoarea Nașterii Domnului. A doua parte a concursului a constat în interpretarea de către fiecare grup de copii a trei colinde tradiționale românești.

Un alt moment important al manifestarilor a fost susținerea unui program artistic, constând in interpretarea de colinde românesti, dar și din repertoriul internațional, și recitarea de poezii cu specific de iarnă, program pregătit de specialiștii și voluntarii Centrului Social. Prezent la manifestări, Moș Crăciun a răsplătit efortul și dragostea copiilor, oferindu-le daruri: jucării,dulciuri, rechizite școlare și alimente.

„Ca în fiecare an, în organizarea manifestărilor s-au implicat pr. Liviu Lazăr, de la Parohia Ștefănești și profesor de religie la Școala Gimnazială ,«Teodor Balasel» din comuna Ștefanești, judetul Vâlcea,  profesor de religie Vasile Cornel Miron, de la Școala Gimnazială Lungești, județul Vâlcea. Au fost de asemenea alături de noi pr. Malinas Iulius, de la Parohia Amărăști,  doamna director Diana Catrina, de la Școala Gimnazială Amărăști, domnii învățători Mihai Ion și Mihăescu Alexandru, de la Școala Gimnazială «Tudor Vladimirescu» din Drăgășani, județul Vâlcea, cărora le mulțumim pentru dragostea de care au dat dovadă în relația cu copiii din cadrul așezământului social al Arhiepiscopiei Craiovei”, a declarat părintele Romică Costea, coordonatorul  Centrului Social Multifuncţional din comuna Grădinari.

 

Ilie Bîzoi