Un nou târg de adopții canine a fost organizat la Sărăcești

0
300

Primăria Slatina, prin Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân, a organizat sâmbătă- 16 decembrie,  un nou târg de adopţii canine la sediul Adăpostului Sărăcești. Iubitorii de animale nu s-au îngrămădit nici de această dată să vină la această acţiune şi să ofere un cămin unui patruped din adăpost.

Târgul a avut loc sâmbătă, între orele 10:00 – 14:00, însă niciun câine nu a fost adoptat. Nici vizitatorii nu au fost multi, doar două persoane venind la adăpost cu intenția de a adopta un patruped fără stăpân. Reprezentanții Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân spun că un astfel de târg va fi organizat în prima sâmbătă a fiecărei luni. Luna aceasta însă, din cauza unor probleme de organizare, târgul de adopții canine a fost organizat  cu două săptămâni mai târziu.

Persoanele care doresc să adopte un patruped trebuie însă să îndeplinească și niște condiții. Persoanele fizice pot adopta în următoarele condiții: -vârsta peste 18 ani; -dovada domiciliului unde va fi îngrijit câinele; -copie BI/CI; -dovada venit ( adeverinta salariat/ extras cont/talon de pensie). Adopția de către ONG-uri și alte persoane juridice se face în următoarele condiții: făcând dovada spațiului cazare – contract de închiriere sau contract de comodat a spațiului – act propietate -Copie CUI -Delegatie -Ștampilă.

Ogligațiile Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân în vederea adopției sunt următoarele: să sterilizeze și să deparaziteze intern câinele; să identifice câinele și să centralizeze datele proprietarului; să vaccineze antirabic câinele și să aducă la cunoștința proprietarului obligativitatea vaccinării anuale. Toate procedurile efectuate de Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Stăpân în vederea adoptiei  sunt gratuite : sterilizare, microcipare, deparazitare, vaccin antirabic, carnet de sănătate, introducere în RECS. Persoanele care nu au cum să facă dovada veniturilor nu pot adopta.

Adapostul de la Sărăcești are și o pagină de facebook (Serviciul Public de Gestionare a Cainilor Fara Stapan Slatina) pe care sunt postate zilnic informații despre câinii capturați, străzile de pe care aceștia au fost ridicați, dar și fotografii ale animalelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here