Instituțiile din Olt vor arbora drapelul în bernă

1
312

Prefectul județului Olt a solicitat tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, serviciilor publice deconcentrate, autorităților publice locale din județul Olt, precum și Consiliului Județean Olt luarea măsurilor care se impun pentru respectarea prevederilor HG nr.870/2017 privind declararea zilelor de 14, 15 și 16 decembrie 2017 zile de doliu național pe teritoriul României în memoria Majestății Sale Regele Mihai al României, șef al statului român între anii 1927-1930 și 1940-1947.

În zilele de doliu național, toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă. „Drapelul României în bernă va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ și de cultură, misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, în aeroporturi, porturi, gări și autogări, precum și ca pavilion pe navele de orice fel și pe ambarcațiunile ce navighează sub pavilion românesc. Aceeași obligație revine, potrivit legii, și persoanelor fizice dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reședință. Totodată, posturile de radio și televiziune, instituțiile de cultură își vor adapta programul în mod corespunzător”, spun reprezentanții Prefecturii Olt.

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri o hotărâre privind stabilirea a trei zile de doliu național pentru decesul Regelui Mihai I, în zilele de 14, 15 și 16 decembrie. Fostul suveran al României Mihai I a murit marți, la vârsta de 96 de ani, la reședința din Elveția, anunțul fiind făcut de Casa Regală.

1 COMENTARIU

  1. „În 1878, Mihai Eminescu afirma despre ideea de republică în România că „Patria nu va fi niciodată servită de un vremelnic președinte de republică, ci doar de un Suveran cu puteri mărginite de o Constituțiune, cu un veto larg și deplin atunci când miniștrii, în înțelegere cu camerele, încalcă Constituțiunea”.

    Sper,ca convulsiile sociale cu toate nemultumirile sociale si lamentabilele reacții politicianiste ale actualului presedinte sa ii fi convins pe liderii majoritatii parlamentare(PSD-ALDE), dar si pe politicienii lucizi din opozitie sa faca front comun pentru declansarea procedurii de schimbare a Constitutiei, astfel incat Romania sa revina la Monarhie constitutionala!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here