Peste comercializat ilegal în Piața Zahana

0
507

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, au depistat duminică- 3 decembrie 2017,  în zona pieţei agro-alimentare „Zahana”, un bărbat în vârstă de  53 de ani din municipiul Slatina, care comercializa pește fără documente legale.

Slătineanul oferea spre comercializare trecătorilor 27,68 kilograme de peşte proaspăt din specia „crap”, fără a deţine documente legale.   „Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere, transport și comercializare, fără documene legale, a peștelui, faptă prevăzută şi pedepsită de Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura”, au spus reprezentanții IJJ Olt.

Cantitatea de pește a fost confiscată și predată în vederea valorificării. Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt va continua și în perioada următoare acțiunile pe linia prevenirii și combaterii faptelor de încălcare a regimului piscicol și recomandă cetățenilor să nu achiziționeze pește, icre ori produse din pește, care nu îndeplinesc condițiile legale de comercializare și să sesizeze autoritățile atunci când observă astfel de fapte.