Autoritățile, pregătite să ia măsuri de 1 Decembrie

0
236

Pe timpul manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, vineri- 1 decembrie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt a intensificat măsurile de ordine publică, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică la nivelul întregului judeţ. Jandarmii au acţionat pentru asigurarea ordinii publice la festivităţile organizate la nivelul judeţului Olt cu prilejul Zilei Naţionale a României, în municipiile Slatina şi Caracal, cât și în localitățile Balş, Bobiceşti, Corabia, Drăgăneşti Olt, Piatra Olt, Scorniceşti, Potcoava, Osica de Jos, Rotunda, Sprâncenata, Voineasa, Deveselu, Cilieni  și  Băbiciu, unde se preconiza participarea unui public numeros. Peste 60 de jandarmi  au participat alături de reprezentanţii celorlalte instituţii, la festivităţile şi parada militară organizate cu prilejul Zilei Naţionale a României în municipiul Slatina la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. 

Poliția, la datorie de 1 Decembrie

Poliţişti olteni se vor afla în minivacanța de 1 Decembrie în stradă pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică. Chiar dacă ziua de astăzi a fost declarată Zi Națională liberă, Poliţia Română nu a putut să lipsească de la datorie și se va afla în serviciul comunităţii în această perioadă pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Sute de poliţişti vor acţiona, pe raza județului Olt, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi sunt pregătiți pentru a intervini la combaterea unor fapte antisociale. De asemenea Poliţia Rutieră va acţiona pe întreaga reţea de drumuri, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice.