Sute de elevi au depus jurământul la Școala de Poliție din Slatina

0
658

Vineri, 10 noiembrie 2017, 349 de elevi aflaţi la cursul de formare profesională iniţială, din care 266 bărbaţi şi 83 femei, au depus Jurământul Militar faţă de ţară la Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” Slatina.

La Şcoala de Agenţi de Poliţie „Nicolae Golescu” din Slatina a avut loc vineri ceremonialul de depunere a jurământului militar de către proaspeții elevi. Ziua a fost una plină de emoții pentru elevi, mai ales că martori ai jurământului  depus  le-au fost părinţii, familiile şi prietenii.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, Instituţiei Prefectului judeţului Olt, Consiliului Judeţean Olt, Primăriei Slatina precum şi reprezentaţi ai instiuţiilor cu atribuţii pe linia ordinii şi siguranţei publice cu care Centrul Slatina colaborează.

Cuvântul de deschidere al festivităţii a fost luat de Directorul Centrului comisar şef de poliţie, Florescu Eugen Cătălin, care a prezentat mesajul Ministrului Afacerilor Interne cu ocazia depunerii jurâmantului militar. Începând de astăzi v-ați legat de țară prin Jurământul Militar, un angajament față de români și față de România, prin care vă asumați să apărați cu demnitate legile țării. Sunteți o generație nouă, de la care avem mari așteptări! Calitatea de angajat al Ministerului Afacerilor Interne presupune o pregătire teoretică bună și abilități practice pe măsură. De aceea, am adaptat programa de pregătire la noul ciclu de învățământ, iar în perioada viitoare veți alterna pregătirea din școală cu cea de la unitățile operative. Așa cum cunoașteți, Ministerul Afacerilor Interne trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere al deficitului de personal și de aceea a trebuit să luăm o serie de decizii cu caracter deosebit. Sunt momente în evoluția instituțională când se impun măsuri de adaptare și schimbare a unor paradigme. Iar acum trăim unul dintre acele momente!  Așteptarea mea de la dumneavoastră este să dovediți seriozitate în parcurgerea modulelor de pregătire și să nu faceți rabat de la învățătură. Așteptarea colegilor din sistem este să primească în echipele lor parteneri pe care se pot baza. Am credința că nu ne veți dezamăgi! Cu ocazia depunerii Jurământului Militar vă felicit și vă doresc mult succes în cariera pe care o începeți în Ministerul Afacerilor Interne, a fost mesajul Ministrului Afacerilor Interne cu ocazia depunerii jurâmantului militar.

În continuare a luat cuvântul Directorul Direcţiei Ordine Publică comisar şef de poliţie Cioban Antonio Iacob, care a prezentat mesajul Inspectorului general al Poliţiei Române, felicitând elevii pentru reuşita lor de a deveni aparători ai legii şi urându-le mult succes în meseria pe care şi-au ales-o.

Oficierea slujbei religioase, de binecuvântare a elevilor de a deveni reprezentanţi ai statului de drept, s-a realizat de către reprezentanţi ai Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor. Ceremonialul s-a încheiat în acordurile membrilor Fanfarei Lyra, cu defilarea elevilor împreună cu cadrele didactice prin faţa tribunei oficiale.