Medicii de familie au protestat în fața Prefecturii Olt

3
568

Nemulțumiți de plafonarea veniturilor, medicii de familie au protestat joi în fața Prefecturii Olt și CAS Olt. Deciziile au fost luate la sfârșitul săptămânii trecute în ședința Senatului Societății Naționale a Medicilor de Familie din România.

După sindicate, organizațiile reprezentative ale medicilor de familie, împreună cu mai multe organizații de pacienți au decis să formeze o Coaliție care să susțină medicina primară. Coaliția „Solidari pentru Sănătate”, constituită în urmă cu câteva zile, la București, au organizat joi, 2 noiembrie, ample acțiuni de protest în București și în țară, urmând ca aceste acțiuni să culmineze cu un miting de amploare în Capitală.

Peste 30 de medici de familie din județ au luat parte la această acțiune de protest. În toată țara s-au pichetat sediile județene ale Caselor de Asigurări de sănătate și Prefecturii, iar medicii au depus și memorii cu principalele revendicări. „Nu avem altă optiune decât să luptăm împreună pentru salvarea accesului pacienților noștri la servicii medicale de bază și facem pe această cale un ultim apel la adresa autorităților – Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și Ministerul Sănătății – de a interveni rapid și eficient pentru restabilirea acestui drept fundamental al românilor”, susțin medicii de familie.

La rândul lor, asociațiile de pacienți consideră că asistența medicală primară este esențială, iar medicii de familie reprezintă primul punct de interacțiune a pacienților cu sistemul medical. În același timp, dacă au condițiile necesare, pot asigura prevenția prin informarea corectă a pacienților.

Pe data de15 noiembrie, medicii anunță că vor organiza un miting la Bucureşti, în cadrul căruia organizatorii şi-au propus să arate că în România nu se mai poate asigura asistenţă medicală primară în lipsa unor schimbări fundamentale care să asigure calitatea adecvată a actului medical. La acest protest vor participa atât medici, cât şi pacienţi. Prin aceste acțiuni, noua Coaliție vrea să avertizeze clasa politică și instituțiile responsabile, cu privire la situația de criză majoră prelungită în care se află sistemul național de asistență medicală primară și nevoia imperativă a sustenabilității acestui segment de îngrijire a pacienților.

3 COMENTARII

  1. Problema cu socialismul, vorba regretatei Margaret Thatcher, este ca la un moment dat termina de cheltuit banii altora. PSD asta face: bagă adanc mana în banii altora şi la un moment dat ii va termina. De unde sa ia bani ca sa acopere cheltuielile cu salariile bugetarilor, pensiile oamenilor de rand sau cele speciale, nesimt de mari, ale clienţilor lor din administratia publica? De la clasa de cei care muncesc cinstit si de la firava noastra clasa de mijloc..Daca ar sti, Stanescu , Oprescu si Mot si toata sleata lor de infractori si penali ce ii asteapta,cred ca maine ar renunta la toate functiile lor politice si admnistrative.dar in inconstienta lor,de oameni fara cultura politica si admnistrativa,care se vad in functii pana la adanci batraneti visand pe Dragnea presedintele republicii…Dar de la anul ,in mod sigur,din ianuarie,PSD-istii (socialisti)vor canta prohodul republicii romane…

  2. Bai republica trage sa moara……, ia fa tu bine si pleaca din tara daca nu iti convine, ia hai mai lasati-ne dracu cu medicii vostri de familie, voi astia de bagati sute de milioane in buzunare lunar pentru ca din greseala pana acum v-a permis sistemul. Ia duceti-va voi dracu cu medicii vostri cu tot ma, pai ce mai criminalilor voi aveti impresia ca noi suntem prosti, voi cu cate 2-3000 de pacienti luati ce salariul minim pe economie, luati sute si sute de milioane lunar. Ca noi prostii sa stam cu orele daca nu chiar cu zilele la usa ca sa luam o trimitere. Ia duceti-va dracu si munciti afara daca sunteti capabili, dar stai ca acolo pleaca doar aia care muncesc nu toate leprele. Asta face PSD-ul dragilor acum incearca sa normalizeze lucrurile, si sa le echivaleze intr-un fel in toate domeniile chiar daca nu va convine voua, nu vanzatoarea de la paine ia 1000 lei care de abia ii ajung sa isi plateasca darile, si voi luati 500 milioane !!!!

  3. Da…plec,dar ma reintorc dupa ce PSD-ul isi va duce la groapa istoriei, republica ,cea pe care ei au mostenit-o de la parintii lor ideologici,comunistii(PCR),deoarece republica nu a fost ceruta de poporul roman,ci a fost impusa de bolsevici in cardasie cu comunistii romani.Lovitura de stat de la 30 decembrie 1947 reprezintă acțiunea ilegală, de forță, petrecută în perioada 30 decembrie 1947 – 3 ianuarie 1948 prin care comuniștii români, sprijiniți de ocupanții militari sovietici, au impus Regelui Mihai, prin șantaj și amenințare, semnarea unui act de abdicare, au proclamat Republica Populară Română (prin încălcarea Constituției în vigoare la acea dată) și au silit Familia Regală să părăsească țara într-un exil forțat care a durat până în anul 1997.

    Ziua de 30 decembrie 1947 a marcat momentul instalării complete a dictaturii comuniste în România, prin înlăturarea ultimelor obstacole care mai îngrădeau abuzurile regimului adus de sovietici: Constituția democratică din 1923, forma de guvernământ monarhică și persoana Regelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here