Prinși de jandarmi pescuind ilegal

0
467

În ultima săptămână efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au executat o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol.

Pe timpul acțiunilor, jandarmii olteni au constatat pe raza orașului Balș, la limită cu județul Dolj, doi bărbați care ofereau spre comercializare trecătorilor peşte proaspăt din specia „caras”. Asupra persoanelor în cauză jandarmii au găsit cantitatea de 10,5 kg de peşte, pentru care nu deţineau documente legale. Totodată, un bărbat a fost depistat în dreptul localităţii Verguleasa, în timp ce desfăşura activităţi de pescuit comercial,  pe Râul Olt, fără a deţine autorizaţie şi licenţă de pescuit comercial, cu unelte de pescuit de tip setcă, în lungime totală de 1000 metri. Și în dreptul localităţii Strejeşti, un bărbat a fost depistat în timp ce desfăşura activităţi de pescuit comercial, pe Râul Olt, fără a deţine autorizaţie şi licenţă de pescuit comercial, cu unelte de tip setcă, în lungime totală de 710 metri.

Pescuitul ilegal continuă se pare și în zona Podului rutier de peste râul Olt. Doi bărbați au fost depistaţi în zona care face legătura între municipiul Slatina şi comuna Slătioara, oferind spre comercializare trecătorilor aproximativ 4 kg de peşte proaspăt. În momentul observării efectivelor de jandarmi, încercând să fugă, aceştia au intrat în apa Râului Olt, abandonând peştele pe care-l ofereau spre comercializare, ieşind din apă după aproximativ 30 de minute.

„În toate cazurile s-au întocmit acte de constatare pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Documentele întocmite de jandarmi şi bunurile ridicate, au fost predate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor”, au declarat reprezentanții IJJ Olt.

În cadrul acestor acțiuni jandarmii olteni au aplicat un număr de 10 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3200 lei.