Vești bune pentru oltenii care vor să devină politiști

0
902

În perioada 13 – 21 ianuarie 2018, Şcoala de Agenţi de Poliţie «Vasile Lascăr» Câmpina și Şcoala de Agenţi de Poliţie «Septimiu Mureşan» Cluj-Napoca vor organiza concurs de admitere pentru o nouă promoție de elevi. Durata studiilor de această dată este de 1 an, iar înscrierile se fac până pe 5 decembrie.

Sunt disponibile 1.300 de locuri (dintre care 16 locuri speciale pentru rromi și 10 pentru minorități) la școala din Câmpina și 300 de locuri (dintre care 6 sunt locuri speciale pentru rromi și 3 pentru minorități), la școala din Cluj-Napoca. Potrivit reprezentanților IPJ Olt, până pe 5 decembrie, toți cei care au reședința sau domiciliul în județul Olt și sunt interesați de o carieră în poliție se pot înscrie la sediul Inspectoratului de Poliție. Școlile postliceale ale MAI organizeazã concursurile de admitere în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, conform graficelor stabilite la nivelul fiecãrei școli. Proba de verificare a cunoștințelor constã într-un test scris. Pe lângă testul scris, candidații vor avea de trecut probele sportive, testul psihologic și evaluarea medicală.

Candidații interesați pot găsi toate condițiile pe care trebuie să le îndeplinească, informații privind probele pe care le vor susține, dar și actele care sunt necesare la înscriere pe site-ul Poliției Române. Ultima sesiune de admitere la școlile de agenți de poliție a avut loc în luna septembrie a acestui an. Probele de concurs au fost: proba medicală, proba fizică și testul scris (gramatică limba română și  limba străină).