Ministrul Justiției, anunț de ultimă oră. Câți deținuți vor fi eliberați din penitenciare, începând de astăzi

0
407

Primii deţinuţi care vor beneficia de măsuri compensatorii din cauza condiţiilor grele din penitenciare vor ieşi din închisoare chiar astăzi, anunţă ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader nu a făcut public numărul acestora, deşi o statistică a fost deja făcută de cei de la penitenciare. Conform legii, pentru fiecare 30 de zile executate în condiții necorespunzătoare, se consideră executate, suplimentar, 6 zile din pedeapsa aplicată.

„La 30 de zile executate în penitenciare, în condiții necorespunzătoare, deținutul are beneficiul unui număr de 6 zile, care se consideră efectiv executate. Dacă el a stat după calendar 60 de zile, vă dau un exemplu, în penitenciar în condiții necorespunzătoare atunci se consideră că a stat efectiv (…) 72 de zile. Deci, mâine se aplică, intră în vigoare. Comisiile din penitenciare sunt pregătite. Au făcut toate calculele pentru a vedea care dintre deținuți beneficiază direct de punerea în libertate și mâine vor fi deținuți, care vor fi puși în libertate prin intrarea în vigoare a respectivei legi. Avem, așadar, o lege care se aplică”, a spus ministrul Tudorel Toader, la Parlament.

Sursa: antena3.ro