Oltenii ademeniţi cu peste 1.500 de locuri de muncă în străinătate

0
210

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, prin intermediul reţelei EURES, a dat publicităţii o nouă listă cu locuri de muncă vacante în Europa.

În total, sunt oferite 1.507 posturi. Cele mai multe sunt disponibile pentru muncitorii necalificaţi în agricultură (cules de căpşuni). 800 de astfel de locuri de muncă sunt disponibile în Spania. Pe locul doi ca număr de locuri de muncă oferite se află Marea Britanie, cu 173 de joburi, în domeniul medical, asistenţă socială, muncitori în fabrică sau ca măcelari tranşatori, fasonatori, în timp ce pe poziţia a treia se situează Malta, care pune la dispoziţie 153 de posturi, din care 150 pentru şoferi de autobuz şi trei pentru ingineri de sistem software.

Locuri de muncă mai sunt disponibile şi în Danemarca, Finlanda, Germania, Italia, Luxemburg, Republica Cehă şi Slovacia. Oltenii interesaţi de oferta completă se pot adresa compartimentului EURES din cadrul AJOFM Olt atât pentru obţinerea mai multor informaţii, cât şi pentru a se înregistra în baza de date naţională.

Ilie Bîzoi