Crimă cu premeditare în cazul cadavrului fără cap de la Brastavățu!?

0
1370

Macabra descoperire a celor de la Brastavățu de ieri a șocat toată opinia publică.

Procurorii care anchetează cazul morții suspecte de la Brastavățu au în vizor un suspect. Este vorba despre un bărbat de 20 de ani, din localitate.

Un tânăr de 20 de ani din comuna Brastavăţu a fost reţinut de procurori şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, el fiind acuzat că a omorât un adolescent al cărui corp a fost găsit marţi dimineaţa, mutilat, la marginea localităţii Brastavăţu, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Este vorba despre Mihai Ionuț Geapană. Instanţa a admis în acest caz solicitarea procurorilor, decizia nefiind definitivă.

Procurorii au stabilit că în noaptea de 2 spre 3 octombrie, bărbatul l-ar fi lovit pe adolescent cu pumnul în zona feţei şi apoi cu un cuţit în zona gâtului.

„În fapt, s-a reţinut că în noaptea de 02/03.10.2017, suspectul GMI a exercitat acte de violenţă fizică asupra unui minor în vârstă de 14 ani, din com. Brastavăţu, jud. Olt, pe care l-a lovit iniţial cu pumnul în zona feţei, apoi, cu un cuţit în zona gâtului, provocându-i leziuni traumatice care au condus la decesul acestuia”, se arată în comunicatul Parchetului.

Corpul mutilat victimei a fost găsit marţi dimineaţa, la marginea comunei Brastavăţu, în apropierea unui drum judeţean, de către săteni, iar medicul legist a considerat că leziunile traumatice ar fi putut fi produse de animale.

Procurorii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptei şi pentru stabilirea mobilului crimei.

 

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, prim-procurorul Anca Anuța, a declarat că încă se desfășoară cercetări la fața locului în care a fost găsit cadavrul decapitat, în această dimineață, în localitatea Brastavățu din județul Olt. Procurorul de caz audiază martori și coordonează activitatea de cercetare, dar a confirmat că în vizorul anchetatorilor există un suspect, urmând să se ia măsuri. „Nu am reţinut încă pe nimeni. Avem un suspect, un tânăr de 20 de ani, din localitate, urmează să luăm măsuri, deocamdată nu pot spune mai multe, se fac acte în continuare“, a spus Anuţa.
Un cadavru decapitat al unui băiat de 14 ani a fost găsit, marţi dimineaţa, pe un câmp situat în apropierea localităţii Brastavăţu, județul Olt, poliţiştii demarând o anchetă.