Zeci de pensii, suspendate în Olt. Vezi motivul

0
1293

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Olt a suspendat luna trecută plata pensiilor pentru zeci de persoane din judeţ. Motivul principal al suspendării a fost faptul că respectivele persoane au renunţat la un tip de pensie şi au optat pentru cea mai avantajoasă sau altele nu s-au prezentat la verificările medicale la termenele fixate de comisiile de expertiză din cadrul CJP Olt.

De asemenea, CJP Olt a luat decizia sistării pensiei, conform instrucţiunilor Casei Naţionale de Pensii Publice, pentru un oltean care timp de două luni consecutiv nu a fost găsit acasă de factorul poştal.

„În luna august s-a luat decizia suspendării pensiei pentru 59 de olteni. Dintre aceştia, 11 nu s-au prezentat la comisia medicală pentru verificare, iar potrivit legislaţiei în astfel de cazuri pensia se suspendă, un pensionar nu a fost găsit acasă timp de două luni consecutiv, iar în astfel de cazuri talonul se întoarce la CJP, cu menţiunea lipsă domiciliu, plata drepturilor băneşti fiind suspendată începând cu a treia lună, iar cei mai mulţi au renunţat la un tip de pensie şi optează pentru cea mai avantajoasă, în această situaţie fiind vorba de 47 de persoane”, a precizat Iulian Smarandache, directorul executiv al CJP Olt.

Persoanele cărora le-a fost suspendată plata pensiei, pe motiv că nu au fost găsite acasă, trebuie să se prezinte la Casa Judeţeană de Pensii pentru a întocmi o cerere în care trebuie să specifice, printre altele, şi motivul pentru care nu şi-au ridicat taloanele în această perioadă după care, începând cu luna următoare, li se va face plata. Banii se obţin în baza unei cereri, cupon de pensie şi buletin.

La primirea talonului, titularul sau mandatarul are obligaţia să prezinte factorului poştal actul de identitate – buletinul sau cartea de identitate – şi trebuie să completeze rubricile de pe cupon referitoare la data la care titularul primeşte talonul, semnătura de primire a acestuia, seria şi numărul actului de identitate al titularului sau mandatarului, numărul procurii, emitentul şi data emiterii.

Ilie Bîzoi