Paul Stănescu: „Nu trebuie să demisioneze”

0
265

Liderii PSD se reunesc astăzi în Biroul Permanent al partidului, pentru a discuta despre cazul vicepremierului Sevil Shhaideh – pusă sub urmărire penală în dosarul „Insula Belina” – şi al ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, în cazul căreia DNA a cerut sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de urmărire penală.

Referitor la această situație tensionată, Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a declarat în urmă cu puțin timp  că va propune revocarea lui Tudorel Toader din funcția de ministru al Justiței deoarece acesta „a tăcut permanent” în ultima vreme. „Nu o să pot propune, de exemplu, aici, la BPN, dar la CEx-ul de la sfârșitul săptămânii,  cu siguranță eu voi propune revocarea ministrului. (…) Am spus-o clar. Este prea de tot ce se întâmplă și avem un ministru care nu intervine cu nimic din punct de vedere legal”, a afirmat Ștefănescu, înainte de ședința Biroului Politic Național al PSD.

De asemenea, în opinia sa, Tudorel Toader ar fi trebuit să îl revoce de mai mult timp din funcție și pe procurorul general Augustin Lazăr. Secretarul general adjunct al PSD și-a exprimat însă susținerea față de vicepremierul Sevil Shhaideh și ministrul Rovana Plumb.

Vicepreședintele PSD, senatorul de Olt Paul Stănescu, a declarat că nu este de acord cu propunerea lui Codrin Ștefănescu în ceea ce privește demisia Ministrului Justiței și totodată i-a luat apărarea ministrului Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, spunând că aceasta nu trebuie să demisioneze.  „ Eu voi susţine ca Sevil Shhaideh să nu-şi dea demisia. O să discutăm în partid și o să luăm o decizie. Referitor la demisia Ministrului Justiției, acesta este doar punctul de vedere al lui Codrin Ștefănescu, nu și al întregului partid. Eu nu sunt de acord cu această propunere deoarece Ministrul Justiției nu are nicio legătură  aici!” a declarat vicepreședintele PSD, Paul Stănescu, pentru cotidianul Gazeta Oltului.