Virusul West Nile face noi victime la Olt

0
401

O altă  persoană din județul Olt a fost infectată cu virusul West Nile. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din Corabia, care a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, Secția Boli Infecțioase.

În  perioada 9 mai – 30 august 2017 au fost confirmate, la nivel naţional, 16 cazuri de meningite şi meningo-encefalite cu virus West Nile, fiind înregistrate şase decese. Dintre cele 16 persoane infectate cu virusul virus West Nile, șase au decedat: trei la București și câte una la Buzău, Brăila, Olt. Un bărbat în vârstă de 80 de ani din județul nostru și-a pierdut viața după ce a fost infectat cu acest virus.

Simptomele în cazul infecției cu virusul West Nile sunt febră ridicată și durere intensă de cap, iar în cazurile severe apar și simptome neurologice — rigiditate a gâtului, vărsături, erupții cutanate pe piept, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică și slăbiciune musculară, precizează MS, adăugând că 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome. „Măsurile de protecție recomandate sunt evitarea expunerii la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi; evitarea zonelor cu multă vegetație și umiditate ridicată (parcuri, păduri, ape stătătoare etc), utilizarea substanțelor chimice repelente de țânțari, împiedicarea pătrunderii țânțarilor în casă, desecarea bălților de apă din jurul gospodăriilor și îndepărtarea recipientelor de apă stătută și a gunoiului menajer”, se arată într-un comunicat remis de Ministerul Sănătății.

Autorităţile sanitare dau asigurări că acestea sunt cazuri sporadice şi că nu există riscul producerii unei epidemii.