O familie din Olt a murit în accidentul de la Viena

0
850

Un accident cumplit s-a petrecut duminică pe o autostradă în apropiere de Viena. Cinci persoane au murit, iar alți trei pasageri români din maşină au fost răniţi. Microbuzul în care erau a ieşit de pe şosea şi s-a izbit de pilonii unui pod. 

Doi olteni se numără printre cele cinci persoane decedate. Este vorba despre Ionuț Datcu, în vârstă de 34 de ani și soția sa Ioana, în vârstă de 30 de ani, din comuna Movileni, care veneau acasă din Germania pentru a-și cununa finii.

Din păcate, soția lui Ionuț nu a putut fi încă identificată, urmând ca rudele acesteia din județul Călărași, să ajungă în zilele următoare în Austria.

Accidentul a avut loc în nord-estul Austriei, între Mayerling şi Hinterbruehl. Microbuzul în care se aflau opt români a intrat într-un parapet şi a fost proiectat în piciorul unui pod. O primă ipoteză a autorităților ar fi aceea că şoferul a adormit la volan, a lovit un parapet, iar maşina a fost aruncată spre marginea autostrăzii unde s-a lovit de pilonii de susţinere a unui pod.

Ministerul de Externe de la București a confirmat că cinci cetățeni au decedat, iar trei au fost răniți, dintre care doi se află în stare gravă. Persoanele rănite au fost transportate de urgență la spital pentru îngrijiri medicale. „O echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice se deplasează la spitalul unde se află internați cetățenii români, pentru a obține detalii cu privire la starea de sănătate a acestora și pentru a acorda asistență consulară. Misiunea diplomatică română sprijină familiile persoanelor decedate în vederea eliberării certificatelor de deces și a repatrierii trupurilor neînsuflețite”, precizează MAE.

În acest moment nu este cert dacă mașina a suferit o explozie la unul dintre pneuri sau șoferul a adormit la volan.

MAE afirmă că misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare referitoare la circumstanțele producerii accidentului, la starea de sănătate a persoanelor rănite, dar și pentru confirmarea identității acestora. Ambasada României în Austria menține legătura cu autoritățile locale și cu familiile victimelor și este pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here