Dragnea și Vâlcov își „trag” propria bancă!

0
1018

Senatorul PNL, Florin Cîțu, susţine că pentru a acoperi găurile din buget, concomitent cu continuarea devalizării ţării, Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov ar intenţiona să transforme EXIM Bank într-o „banca de dezvoltare a PSD”.

Conform acestuia, Liviu Dragnea și Darius Vâlcov au hotărât să-și facă și ei bancă. Nu pe banii lor, ci cu banii noștri. Florin Cîțu reamintește că Darius Vâlcov, „eminența” economică, dar și penală, a PSD, a fost, în trecut, director la Banca Populară de tip Caritas din Olt.

Acum pot să vă spun cu certitudine că cei doi au hotărât să transforme EXIM Bank în banca de dezvoltare a PSD. Mârșăvia este că ceea nu au putut să facă în martie vor face acum. Vor obliga toate companiile de stat să-și mute conturile la aceasta bancă!!! (nu au nicio frică de Curtea de Conturi). Noua generație de băieți deștepți își face bancă iar cu ajutorul FSDI își pune în aplicare proiectele personale, nu pe cele de interes național. Nu mai contează că EXIM Bank a fost creată să sprijine exporturile românești, a precizat Cîțu.

Florin Cîțu explică, în continuare, și ce va însemna o eventuală taxare a activelor bancare, în condițiile în care 20% din acestea sunt împrumuturi acordate statului român.

Taxa se aplică și acestora? Asta înseamnă: băieții ăștia nepricepuți vor mări costurile la care statul se va împrumuta în viitor. Acum, voi credeți că băncile nu vor dori să recupereze pierderea și din taxarea acestor active?; în premieră mondială, statul își mărește conștient printr-o taxă costurile de finanțare și automat deficitul. Două întrebări: 1. aplicați taxa asupra tuturor activelor sau scoateți împrumuturile către stat? 2. costul suplimentar la care vă împrumutați îl aduceți de acasă sau îl luați tot din buzunarul nostru? (Tudose oricum nu are card)”, precizează Florin Cîțu.

Sursa: stireacalda.ro