Olandezii de la Prolyte Product, profit de aproape 18 miliarde de lei. Firmele din Piatra – Olt cu cele mai mari câştiguri

0
698

Cele mai profitabile firme cu sediul social în Piatra – Olt care susțin bugetul local al oraşului au avut în 2016 un profit net cumulat în valoare de peste 3,6  milioane de lei (adică nu mai puţin de 36 de miliarde de lei vechi), conform datelor oferite de către Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Olt, la solicitarea Gazeta Oltului, din situaţiile financiare obţinute de la Ministerul Finanţelor Publice. 

 Compania cu cel mai mare profit net în 2016 a fost Prolyte Products Ro SRL al cărui domeniu de activitate este fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice. Compania olandeză a reușit să se claseze pe locul I cu un profit de 1.790.880 de lei (adică aproape 18 miliarde de lei vechi). Locul doi în ierarhia celor mai tari firme din orașul Piatra Olt, este ocupat de Unimineral Grup SRL, firmă specializată în extractia pietrișului și nisipului, extracția argilei și caolinului care în 2016 a înregistrat un profit net de 653.437 de lei (adică peste 6,5 miliarde de lei vechi). Marconf SRL care are ca domeniu de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase s-a clasat în 2016 pe poziția a treia cu un câștig net de 248.877 de lei. Pe locul patru în topul celor mai tari investitori, după profitul net, se află Vid Pardoseli Livcons SRL, societate care ca obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale cu un câștig net de 229.235 de lei. Locul cinci în topul firmelor cu cele mai mari profituri din 2016, este ocupat de Progal Vitrade SRL, care are ca obiect de activitate alte activități profesionale, științifice și tehnice n.c.a. Societatea  a obținut anul trecut un profit de 191.813 lei. Pe locul șase al clasamentului se regăsește Lombac Construct SRL- comerț cu ridicata al materialului lemnos și al materialelor de construcții și echipamentelor sanitare, care în 2016 a avut un profit net de 150.155 de lei. Locul șapte este ocupat de Matei Da-Mi Impex SRL, societate care are ca obiect activități specializate de curățenie a clădirilor, mijloacelor de transport, mașini și utilaje industriale care a realizat în 2016 un profit net de 131.572  de lei. Locul opt în ierarhie este deținut de Emiad SRL societate care se ocupă cu comerțul cu ridicata al materialului lemnos și al materialelor de construcții și echipamentelor sanitare cu un profit net înregistrat în 2016 de 96.616  lei. Pe penultima poziție în top zece se află societatea Zeus Divers Cotrans SRL, care se ocupă cu transportul rutier de mărfuri cu un profit net de 81.059 de lei. Topul se închide cu societatea Kap Trans Express 24 SRL care are ca obiect de activitate transporturi rutiere de mărfuri cu un profit net obținut anul trecut de 64.845 de lei. „ Profitul net înregistrat de primii zece profesionişti din Registrul Comerţului Olt, cu sediul social în Piatra Olt, conform datelor din situaţiile financiare pentru anul 2016 obţinute de la Ministerul Finanţelor Publice totalizează 3.638.487 de lei”, a precizat Claudia Liana Jurge, directorul Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul. În edițiile următoare vom reveni și cu topul celor mai tari firme din orașele Corabia, Scornicești, Potcoava și Drăgănești Olt.

Ilie Bîzoi