Preasfințitul Sebastian: „Ca orice om, nu sunt nici eu fără de greșeală sau fără slăbiciuni…”

0
1247

Episcopia Slatinei şi Romanaţilor a fost zguduită în ultima perioadă de un scandal monstru! Preasfințitul Părinte Sebastian Pașcanu, Episcopul Slatinei și Romanaților, este acuzat că a întreținut relații sexuale cu Ciprian Spiridon Câmpineanu – Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

Cotidianul „Gazeta Oltului” a solicitat, în repetate rânduri, un punct de vedere referitor la acest subiect, ba chiar a trimis și o solicitare scrisă în acest sens, însă Preasfințitul Sebastian nu a dorit sub nicio formă să comenteze. Niciun reprezentant al Episcopiei Slatinei și Romanaților nu a dorit la acea dată să facă vreo precizare cu privire la aceste  informații.

Însă, după numeroasele acuzații aduse atât la nivel local, cât și la nivel național, Preasfințitul Sebastian Pașcanu dezminte informațiile apărute printr-un comunicat remis redacției pe care îl publicăm fără niciun comentariu:

„Ca urmare a acuzațiilor exprimate în ultima vreme la adresa mea, de către o parte a mass-mediei, aduc la cunoștința clerului și credincioșilor pe care îi păstoresc, precum și a opiniei publice această precizare: Ca orice om, nu sunt nici eu fără de greșeală sau fără slăbiciuni, dar, în frica domnului și având conștiința curată, vă încredințez pe toți că Dumnezeu m-a păzit și nu am săvârșit în viața mea păcatul desfrâului împotriva firii, de care sunt învinuit. Așa să-mi ajute Dumnezeu, după cum mărturisesc adevărul, dar păzească-se de judecata Lui cea dreaptă calomniatorii mei! ne-a declarat Preasfințitul Sebastian Pașcanu, Episcopul Slatinei și Romanaților.