Restaurante şi fast-food-uri din Olt, amendate cu sute de milioane de lei de Protecţia Consumatorilor. Nereguli grave descoperite de organele de control

0
452

Aproape 30 de restaurante şi fast-food-uri din Olt au fost sancţionate de comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC)  întrucât comercializau produse cu termenul de valabilitate depăşit şi nu informau consumatorii despre gramajul preparatelor servite.

Controalele au fost efectuate la 42 operatori economici care au ca obiect de activitate prestarea serviciilor de alimentaţie publică (restaurante, fast-food, pizzerii, baruri, braserii), iar la 26 dintre aceştia au fost constatate abateri de la normele legale privitoare la protecţia consumatorilor. Potrivit comisarului şef adjunct, Angelica Filotie, şefa CJPC Olt, deficienţele constatate se referă la: neafişarea preţurilor în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, uşor de citit, neafişarea la loc vizibil a codului unic de înregistrare la registrul comerţului din care să rezulte obiectul de activitate pe care îl desfăşoară, comercializarea de produse cu termenul de valabilitate depășit, neinformarea consumatorilor asupra gramajelor pentru preparatele servite, neafișarea gramajelor pentru băuturile alcoolice, neinformarea consumatorilor asupra factorilor alergeni. Pentru aceste deficienţe au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 420 de milioane de lei vechi şi opt avertismente.

Ilie Bîzoi