Premii acordate de Guvern pentru elevii de 10 ai Oltului

0
384

Elevii care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat vor fi răsplătiți de către Guvern cu câte 3.000 de lei, în timp ce elevii care au obținut nota maximă pe linie la Evaluarea Națională vor primi câte 1.000 de lei, a hotărât Executivul, în ședința de miercuri seară.

„Susținerea tinerilor capabili de performanțe școlare înalte este un obiectiv al politicilor educaționale promovate de Guvern în acord cu Programul de Guvernare 2017-2020 unde, în Capitolul Politici în domeniul educației, sunt prevăzute măsuri pentru dezvoltarea și implementarea programelor de stimulare a performanței adresate elevilor cu potențial deosebit. Din categoria elevilor cu potențial deosebit fac parte și elevii care obțin media generală 10 la examenele naționale de finalizare a ciclurilor de învățământ gimnazial și liceal”, potrivit reprezentanților  Executivului.

Vor fi  premiați de Guvern și un număr de 14 elevi din județul Olt: Daria Mihaela Cârstea, Costin Alexandru Dabu, Eliana Dan, Elena Delia Doinea, Maria Teodora Guțică-Florescu, Roxana Maria Mioc, Raisa Maria Mladin, Delia Georgiana Constantinescu, Bianca Andreea Păunescu și Maria Andreea Tudose, care au obţinut media 10 în urma examenului de Evaluare Naţională, sesiunea iunie-iulie 2017. De asemenea, vor fi premiaţi şi elevii Amalia Maria Filip, Răzvan Gabriel Milarez, Teia Andrada Vava și Alina Daniela Stanca care au obţinut media 10 în urma examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017.

Potrivit Biroului de Presă al Guvernului, de aceste stimulente vor beneficia în total 137 de absolvenți de liceu și 497 de absolvenți de clasa a VIII-a.