Județul Olt a rămas fără secretar

0
865

Secretarul general al judeţului Olt, Gabriel Buleteanu, a fost suspendat din funcţie, începând cu data de 9 august, după ce a fost  trimis în judecată de procurorii DNA, în același dosar în care este judecat și fostul primar al Caracalului, Gheorghe Anghel, dar și alte 23 de persoane, foşti angajaţi ai Primăriei Caracal. Aceștia sunt acuzați pentru săvârșirea unor fapte de corupţie săvârşite în perioada 2009 – 2012, prejudiciul cauzat fiind de peste 5 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA, Gabriel Buleteanu, care deținea la acea data funcția de şef al Serviciului Juridic – Contencios din cadrul Primăriei municipiului Caracal, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, funcţionarul public obţinând pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Gabriel Buleteanu a fost, până în 2014, consilier juridic în cadrul Primăriei Caracal şi şeful Serviciului Juridic-Contencios din cadrul Primăriei Caracal, iar din 2014 până în prezent a deținut  funcția de secretar general al județului Olt.

Conform Statutului Funcţionarului Public, Gabriel Buleteanu și-a pierdut funcția din cadrul Consiliului Județean Olt după ce a fost trimis în judecată. Consiliul Județean Olt rămâne de astăzi fără secretar general, urmând a fi desemnată altă persoană din cadrul instituției pentru ocuparea acestei funcții.